Marija Došljak dobitnica Plakete UCG za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka

Budućim kolegama Došljak je poručila da iz studija pokušaju da izvuku najbolje i uživaju u čitavom procesu koliko je to moguće, ali i da učenjem danas grade sebi bolju budućnost

2432 pregleda 2 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta, studijskog programa Matematika i računarske nauke, Marija Došljak dobitnica je Plakete za završene studije sa najboljim uspjehom za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka Univerziteta Crne Gore (UCG).

Došljak je studije završila sa prosjekom 9.98, te poručila da je svaki uspjeh posljedica rada i da je u tom smjeru i nastavila tako što je upisala master studije na istom fakultetu.

"Nagrada je pokazatelj da naš rad nije ostao nezapažen. Ali pored rada, svakako su važni i ljudi kojima smo svakodnevno okruženi, oni nas pokreću i motivišu da budemo bolji", kazala je ona.

"Sve ispite predviđene nastavnim planom i programom Marija je položila u roku i ostvarila uspjeh u toku studija sa prosječnom osjenom 9,98, što je najbolje preporučilo za dodjelu nagrade – Plaketa Univerziteta Crne Gore, nagrade za završene studije sa najboljim uspjehom", saopšteno je iz UCG.

Kao najboljem studentu Prirodno-matematičkog fakulteta UCG, za ostvareni uspjeh tokom studija, za studijsku 2020/2021. godinu, njoj je takođe uručena nagrada Univerziteta Crne Gore.

Budućim kolegama Došljak je poručila da iz studija pokušaju da izvuku najbolje i uživaju u čitavom procesu koliko je to moguće, ali i da učenjem danas grade sebi bolju budućnost.

Rektor Univerziteta Vladimir Božović uručio joj je Plaketu u okviru obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: