Dukaj-Grubišić: Jačanje saradnje u oblasti javne uprave

Dukaj je predstavio prioritete u radu ovog resora i aktivnosti u procesu reforme javne uprave i uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori

2427 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Hrvatska će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i za nas je od velike važnosti nastavak evropskog puta Crne Gore, rekao je ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

Dukaj-Grubišić
foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

"Grubišić je pozdravio aktivnosti na planu izgradnje moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori i izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da Hrvatska svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva su saopštili da se Dukaj zahvalio na podršci Hrvatske i predstavio je prioritete u radu ovog resora i aktivnosti u procesu reforme javne uprave i uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

„Pred Ministarstvom javne uprave je puno izazova i odgovor na te izazove vidimo u poboljšanju kvaliteta javne usluge, modernizaciji u javnom sektoru, s posebnim akcentom na razvoj e-uprave i digitalnog društva“, kazao je ministar Dukaj.

Ambasador Grubišić je čestitao ministru Dukaju stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Hrvatske.

"Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najboljih praksi u oblasti javne uprave", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: