Mađarska će donirati 30.000 brzih antigenskih testova

"Zahvaljujem se ambasadoru na velikodušnoj podršci i mnogobrojnim donacijama Mađarske zdravstvenom sistemu Crne Gore", rekao je ministar Ščekić

3888 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Mzd.gov.me
Sa sastanka, Foto: Mzd.gov.me

Crna Gora i Mađarska nastaviće saradnju u oblasti zdravstva na obostrano zadovoljstvo dvije države koje su više puta dokazale prijateljstvo i podršku posebno u izazovnom vremenu COVID pandemije, saopšteno je na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Tokom susreta Šćekić i Neđeši su potpisali ugovor o donaciji Mađarske Crnoj Gori koja se stoji od 30 000 brzih antigenskih testova za otkrivanje virusa COVID 19.

Šćekić-Neđešija
foto: Mzd.gov.me

"Zahvaljujem se ambasadoru na velikodušnoj podršci i mnogobrojnim donacijama Mađarske zdravstvenom sistemu Crne Gore i očekujem da će se saradnja nastaviti i unaprijediti kroz zajedničke projekte koji će doprinijeti razvoju crnogorskog zdravstva i samim tim očuvanju zdravlja populacije", rekao je Ščekić.

"U Mađarskoj ćete uvijek imati pouzdanog strateškog partnera i saveznika za sve projekte koji mogu doprinijeti unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore, kazao je Neđešija.

Kako se navodi u saopštenju ambasador je čestitao ministru Šćekiću imenovanje na novu funkciju i poželio uspjeh u radu.

Bonus video: