Preminula jedna osoba, 61 novi slučaj koronavirusa

Oporavila se još 81 osoba, pa je trenutno aktivno 588 slučajeva infekcije

29554 pregleda 3 komentar(a)
Foto: IJZCG
Foto: IJZCG

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovan je 61 novi slučaj infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 911 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 26, Nikšića osam, Bara i Mojkovca po pet, iz Kotora i Tivta po četiri, sa Cetinja i iz Danilovgrada i Pljevalja po dva, iz Bijelog Polja, Budve i Ulcinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio je 6,69 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom kod pacijenta starosti 87 godina iz Bara”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.718.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 81 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 588.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 236.006.

U Podgorici je aktivno 246 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 59, Baru 47, Ulcinju 36, Herceg Novom 30, Kotoru 29, Budvi 25, na Cetinju 20, u Beranama 19, u Tivtu i Mojkovcu po 15, Pljevljima 14, Danilovgradu devet.

U Bijelom Bolju i Rožajama aktivno je po šest slučajeva koronavirusa, u Tuzima, Šavniku i na Žabljaku po tri, u Kolašinu dva i Andrijevici jedan.

U Gusinju, Petnjici, Plavu i Plužinama nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Bonus video: