Sastanak predstavnika Sindikata UP i MUP-a: "Odgovore na jedan dio zahtjeva očekujemo do petka"

Na prethodnom sastanku razgovarali o problemu smanjenja obračuna aprilske plate zaposlenih u MUP-u

3407 pregleda 2 komentar(a)
Foto: screenshot supcg.me
Foto: screenshot supcg.me

Sindikat Uprave policije (UP) saopštio je da je danas u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) održan sastanak predstavnika Sindikata i ministarstva na kojem su razmotrene zakonske mogućnosti za realizaciju zaključaka sa prethodnog susreta, a povodom smanjenja obračuna aprilske plate zaposlenih u MUP-u.

Sindikat je, kako navode, predložio niz zakonskih mogućnosti za realizaciju zahtjeva.

"Uz konstruktivan dijalog i dobru volju sa obije strane, kao glavni zaključak izdvaja se spremnost Poslodavca da razmotri predložene zahtjeve Sindikata, te da iste prezentuje i dostavi Ministarstvu finansija koji će u okviru zakonskih procedura i konsultacija između nadležnih Državnih organa, po istim postupiti u što kraćem roku, kako bi se ispunili svi zahtjevi Sindikata", piše u saopštenju Sindikata.

Odgovore po jednom dijelu zahtjeva, Sindikat je saopštio da očekuje do petka, 13. maja, nakon čega će na organima donijeti odluku o daljim koracima, u zavisnosti od dobijenih odgovora.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Ministru unutrasnjih poslovana, g-dinu Filipu Adžiću na dosadasnjim aktivnostima po pitanju rješavanja problema koji opterećuju službenike policije. Ujedno javnost obavjestavamo da je naše očekivanje i očekivanje svih zaposlenih da će obećano biti ispunjeno u što kraćem roku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: