"Pobratimski gradovi Kotor i Santa Barbara realizovali brojne projekte iz oblasti sporta, muzike, pozorišta..."

Akcenat je, navode, na mladima, njihovoj mobilnosti, povezivanju, razmjeni i usavršavanju

1670 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor
Sa sastanka, Foto: Kabinet predsjednika Opštine Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac sastali su se danas sa direktorom Pozorišta u Santa Barbari, Džonatanom Foksom.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor, "pobratimski gradovi Kotor i Santa Barbara (SAD)" tokom dosadašnje saradnje realizovali su brojne projekte iz oblasti sporta, muzike, gastronomije, pozorišta.

Akcenat je, navode, na mladima, njihovoj mobilnosti, povezivanju, razmjeni i usavršavanju.

"Tokom proteklih godina vaterpolisti PVK Primorac i VA Cattaro, imali su priliku da posjete Santa Barbaru i treniraju sa svojim vršnjacima, kao i da u više navrata ugoste u Kotoru mlade vaterpoliste iz pobratimskog grada. Kotor Art u okviru svoje saradnje organizuje audicije za ostvarivanje stipendije za mlade muzičare kako bi svoje školovanje nastavili na Univerzitetu u Santa Barbari", piše u saopštenju.

Navode da je Kulinarska Akademija Gorana Milića omogućila učenicima Resursnog centra "Dr Peruta Ivanović" da svoje kulinarske vještine usavršavaju u njegovom restoranu u Los Anđelesu, kao i mladima iz Santa Barbare da tokom ljetnih mjeseci rade i edukuju se u renomiranim restoranima i hotelima u Crnoj Gori.

"Na današnjem sastanku iskazana je obostrana namjera da se ova saradnja proširi i na teatar, te se u bliskoj budućnosti može očekivati realizacija istog", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: