Adžić posjetio podgorički Sajam knjiga: Crna Gora je iznjedrila velika književna imena

"Sajam otvoren svakim danom od 11 do 21 sat do 14.maja, te da je ulaz na Sajam ove godine slobodan"

5036 pregleda 17 komentar(a)
Adžić (desno), Foto: Sajam knjiga Podgorica
Adžić (desno), Foto: Sajam knjiga Podgorica
Ažurirano: 11.05.2022. 20:14h

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetio je 16. Međunarodni podgorički Sajam knjiga , prilikom čega je obišao štandove i izrazio zadovoljstvo što je i ove godine nastavljena tradicija održavanja Sajma, koji je kako je istakao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Crnoj Gori, saopšteno je iz sajma knjiga Podgorica.

"Ministar je obišao štandove, razgovarao sa izlagačima i izrazio nadu da će se saradnja Sajma i Vlade nastaviti, a da će i Ministarstvo unutrašnjih poslova ubuduće biti vidljivije na sajmu. Podsjećamo ljubitelje pisane riječi da je Sajam otvoren svakim danom od 11 do 21 sat do 14. maja, te da je ulaz na Sajam ove godine slobodan", navodi se u saopštenju.

"Kultura je neodvojivi dio svakog pojedinca i svake zajednice. Crna Gora je iznjedrila velika književna imena, kojih se sa ponosom sjećamo i baštinimo tradiciju i kulturu koju su nam ostavili", kazao je Adžić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Filip Adžić
foto: MUP

"Vjerujem da ćemo u narednom periodu imati više ovakvih manifestacija, gdje ćemo kroz kulturu i dijalog jačati multikulturalni i multietnički sklad u Crnoj Gori", dodao je ministar.

Bonus video: