MCP: Predlog o susretu Porfirija i Abazovića došao iz Kabineta premijera, susret moguć u Ostrogu

Iz MCP su rekli da je iz Kabineta premijera predlog prihvaćen uz zahtjev da se uputi formalan poziv što je i učinjeno

30517 pregleda 30 komentar(a)
Porfirije, Foto: BETAPHOTO
Porfirije, Foto: BETAPHOTO

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) saopštila je danas da je predlog o susretu premijera Crne Gore Dritana Abazovića i patrijarha srpskog Porfirija došao iz Kabineta premijera.

Vijesti su ranije danas objavile da će Porfirije sjutra (četvrtak 12. april) prisustvovati proslavi praznika Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, te da je prema nezvaničnim saznanjima moguć i susret sa Abazovićem.

Povezani članci

11. Maj 2022.

U četvrtak moguć susret Abazovića i Porfirija

"Povodom informacije u medijima o "mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića", obavještavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namjera da se sa Patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore. Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave, nije predviđen dolazak NJegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Podgoricu te da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog. Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtjev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno", ističe se u saopštenju MCP.

Bonus video: