Bijelo Polje: Za vozilo i podzemne kontejnere uloženo 233 hiljade eura

“U prvoj fazi biće postavljeno 15 podzemnih kontejnera. Jedan podzemni kontejner ima površinu 5 puta 3 kubna metra i mijenja čak 8 klasičnih kontejnera od 600 litara”, navode iz Opštine Bijelo Polje, dodajući da će lokacija kontejnera biti u užem jezgru grada

4693 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Bijelo Polje je prva opština na sjeveru koja će imati podzemne kontejnere za vozila, za čiju je nabavku uloženo 233 hiljade eura.

Uz pomoć Opštine Bijelo Polje Komunalno preduzeće "Lim" nabavilo je novo vozilo za pražnjenje podzemnih kontejnera, vrijedno 183 hiljade eura.

Bijelo Polje je prva Opština na sjeveru koja uvodi ovakav vid pražnjenja kontejnera koji će koštati 50 hiljada eura (jedan kontejner je 3,5 hiljade eura plus ugradnja i PDV).

“U prvoj fazi biće postavljeno 15 podzemnih kontejnera. Jedan podzemni kontejner ima površinu 5 puta 3 kubna metra i mijenja čak 8 klasičnih kontejnera od 600 litara”, navode iz Opštine Bijelo Polje, dodajući da će lokacija kontejnera biti u užem jezgru grada.

Na ovaj način Opština Bijelo Polje doprinosi funkcionalnom i estetskom uređenju grada.

Novo klasično vozilo osim podzemnih može prazniti i klasične kontejnere, što je, napominju iz Opštine, velika pomoć ostarjelom voznom parku.

Bonus video: