Počela prijava za nabavka peleta u Pljevljima

Oni koji se prijave, umjesto 475,8 eura za dvije tone, pelet će platiti 237,9 eura

4702 pregleda 2 komentar(a)
Sa jedne od ranijih podjela peleta, Foto: Goran Malidžan
Sa jedne od ranijih podjela peleta, Foto: Goran Malidžan

Građani Pljevalja od danas se mogu prijaviti za nabavku peleta po subvencionisanim cijenama koju je obezbijedila lokalna uprava.

Zbog unapređenja životne sredine i smanjenja zagađenja vazduha, Opština će omogućiti nabavku do 2,01 tone peleta kroz subvenciju od 50 odsto. To znači da će korisnici subencije, umjesto 475,8 eura, za dvije tone, pelet platiti 237,9 eura.

Iz opštine su informisali građane da prošlogodišnji spiskovi prijavljivanja i redni brojevi ne važe i da će o početku isporuke peleta biti naknadno obaviješteni.

Opština je ranije je sprovela otvoreni postupak javne nabavke peleta za grijanje, ukupne vrijednosti 760.000 eura i izabrala ponuđača “Jasen”, čime su se stvorili uslovi da i ove godine svojim građanima usmjeri subvencije za nabavku tog ekološki prihvatljivog energenta.

Program podsticanja energetske efikasnosti kroz korišćenje i nabavku ekološki prihvatljivih energenata za pljevaljska domaćinstva, lokalna samouprava uspješno realizuje od 2015. godine, kako bi podstakla građane da svoja individualna ložišta zamjene ekološki prihvatljivijim. U prvoj godini subvencionisanja povlasticu je koristilo 280 građana, a prošle godine, broj ložišta je utrostručen i iznosio je 982.

Bonus video: