JPNPCG: Bivša direktorica čiji su rezultati nerada vidljivi, besomučno i tendenciozno napada novo rukovodstvo

"Novo rukovodstvo na čelu sa direktorom Aleksandrom Bulatovićem poziva sve nadležne institucije i medije da pomognu kako bi svi zajedno pokazali javnosti objektivne, relevantne i istinite rezultate rada novog rukovodstva koji su postignuti za vrlo kratko vrijeme"

3983 pregleda 3 komentar(a)
NP Prokletije (Ilustracija), Foto: Shutterstock
NP Prokletije (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) saopštilo je danas da "novo rukovodstvo JPNPCG gasi požare koji su rezultat nesavjesnog i nedomaćinskog upravljanja ovim preduzećem u dugogodišnjem prethodnom periodu".

Oni su reagovali na današnje saopštenje bivše direktorice JPNPCG Azre Vuković u kome se između ostalog navodi da je "potpuno obesmišljeno postojanje JP za nacionalne parkove".

"Bivša direktorica JPNPCG čiji su rezultati nerada i danas vidljivi na terenu besomučno i tendenciozno napada novo rukovodstvo, nespremna da se suoči sa lošim upravljanjem Nacionalnim parkovima i brojim problemima koji su se nagomilali dok je ona upravljala preduzećem u prethodnom periodu. Novo rukovodstvo na čelu sa direktorom Aleksandrom Bulatovićem poziva sve nadležne institucije i medije da pomognu kako bi svi zajedno pokazali javnosti objektivne, relevantne i istinite rezultate rada novog rukovodstva koji su postignuti za vrlo kratko vrijeme. Što se tiče netačnih informacija koje su danas objavljene povodom izvođenja radova u NP Prokletije ističemo da Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore nije dalo saglasnost za izvođenje te vrste radova u zaštićenom području. U toku je proces u kom su preduzete sve mjere saradnjom Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i nadležnim organima (Upravom za inspekcijske poslove i lokalnom upravom)", ističe se u saopštenju JPNPCG.

Direktor Nacionalnog parka (NP) Prokletije Marinko Barjaktarović je rekao da je 7. maja od nadležnog nadzornika na terenu informisan o nedozvoljenim radnjama na prostornoj cjelini Gusinjske šume u mjestu Grebaje.

"Koje je izvršio Đerđ Vukelj zvani Ljuša izvodio na njegovom privatnom posjedu u trećoj i drugoj zoni zaštite Nacionlanog parka. Radovi su vršeni u kasnim popodnevnim časovima 6. 5. 2022. i ranim jutarnjim časovima 7. 5. 2022. Kako je nadzornik radove zatekao prilikom redovnog obilaska terena dana 7. 5. 2022. odmah je stopirao iste i oni su prestali da se izvode. Kako su bili dani vikenda u ponedeljak smo obišli teren i sačinili izvještaj na osnovu kojeg je obaviještena Uprava za inspekcijske poslove, nadležnog šumarskog inspektora i opštinu Gusinje", istakao je Barjaktarović.

On je dodao da je 10. maja u pratnji ekološkog inspektora obišao teren i da je danas inspektor dostavio zapisnik na osnovu kojeg su preduzeli potrebne mjere i radnje.

"Takođe je inspektor šumarstva sačinio zapisnik iz svoje nadležnosti. Dakle radovi su stopirani u istom trenutku kada je nadzornik uočio iste, i ne stoje tvrdnje da su se nelegalne radnje vršile na očigled zaposlenih u NP Prokletije, već su sve radnje učinjene po važećim zakonskim procedurama", zaključio je Barjaktarović.

Bonus video: