Pljevlja: Direktor Rudnika uglja povećao aprilske plate radnicima za preko deset odsto

"Razorni efekti inflacije i drastičan skok cijena osnovnih životnih namirnica u najvećoj mjeri su nas motivisali da se odlučimo na ovaj potez", kazao je Lekić

3921 pregleda 5 komentar(a)
Lekić, Foto: Rudnik uglja
Lekić, Foto: Rudnik uglja

Na osnovu odluke izvršnog direktora pljevaljskog Rudnika uglja Milana Lekića, zarada zaposlenih u Rudniku uglja za april su uvećane za preko deset odsto.

“Imajući u vidu povećanje cijena uglja - kako prema EPCG tako i prema drugim kupcima, slijedeći politiku povećanja zarada u EPCG koja je jedini vlasnik Rudnika uglja, zahtjeve reprezentativnih sindikata, a vodeći računa o zaštiti standarda i ekonomskih interesa zaposlenih, donijeta je Odluka o povećanju ukupnog iznosa novčanih sredstava predviđenog za zarade zaposlenih u kompaniji, kao i za radno angažovane posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih, za april 2022. Godine, saopšteno je iz Rudnika uglja.

Lekić je kazao da je na ovaj način, pokazana briga rukovodstva Rudnika uglja prema svim radnicima.

"Želim da verujem da će kompletna pljevaljska privreda krenuti našim stopama i da će, shodno svojim mogućnostima i poslovnim uspjesima, povećati zarade zaposlenih. Razorni efekti inflacije i drastičan skok cijena osnovnih životnih namirnica u najvećoj mjeri su nas motivisali da se odlučimo na ovaj potez", poručio je Lekić.

Bonus video: