Opština Nikšić za tri projekta izdvaja preko 2,1 miliona eura

"Opština Nikšić nastavlja sa ulaganjem u lokalnu infrastrukturu i ravnomjernim razvojem grada, naveo je predsjednik Kovačević, i izrazio veliko zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Upravom javnih radova"

7213 pregleda 8 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Nikšić
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Nikšić

Uskoro bi Opština Nikšić mogla da raspiše tender za rekonstrukciju Bulevara „13. jul“, lokalnog puta Rubeža – Miolje polje – Morakovo – Nikšić, kao i izgradnju vatrogasno-spasilačkog doma, pošto su predsjednik Opštine, Marko Kovačević, i direktor Uprave javnih radova Boro Lučić, potpisali ugovore koji se tiču izgradnje lokalne infrastrukture.

„Kako Opština Nikšić ima dobru saradnju sa Upravom javnih radova, postignut je dogovor, da za određene projekte koje je Opština Nikšić kandidovala, i za koje su se stekli uslovi za realizaciju kroz kaptalni budžet Crne Gore, novčana sredstva za iste budu prenesena Opštini Nikšić, kako bi Opština imala mogućnost raspisivanja tendera za sprovođenje istih“, navodi se u saopštenju za javnost.

Vrijednost pomenuta tri projekta je preko 2,1 miliona eura – planirana sredstva za rekonstrukciju Bulevara su nešto preko 474 hiljade eura, za lokalni put 884 hiljade, a za vatrogasno-spasilački dom 820 hiljada.

„Opština Nikšić nastavlja sa ulaganjem u lokalnu infrastrukturu i ravnomjernim razvojem grada, naveo je predsjednik Kovačević, i izrazio veliko zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Upravom javnih radova“, stoji u saopštenju.

Potpisivanju pomenutih ugovora prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Bonus video: