Who See, Buč Kesidi i Vojko V nastupili pred podgoričkom publikom

Koncert je organizovan u okviru Mjeseca Evrope

5368 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Delegacija EU u CG
Foto: Delegacija EU u CG

Povodom Dana Evrope i otvaranja Evropske kuće, u Podgorici je održan koncert u organizaciji Evropske unije u Crnoj Gori. Na trgu Argentina, tokom programa koji je trajao tri i po sata, nastupili su Who See, Buč Kesidi i Vojko V.

Publiku su prvi pozdravili članovi kotorske klape - Noyz i Dedduh, koji su tokom jednosatnog nastupa podsjetili na hitove kao što su Đe se kupaš, Reggaeton Montenegro, Nemam ti kad, Nije preša, Igranka…

"Bilo je sjajno, odlična tri koncerta u fenomenalnoj atmosferi. Poslije nastupa u Tivtu i u Podgorici nam se pokazalo da je publika bukvalno željna koncerata, što se i nekako očekivalo poslije, nadamo se, završenog kovid doba. Odlično smo se proveli. Hvala Evropskoj kući na pozivu i puno sreće u budućim projektima. Mir i ljubav", poručio je Dedduh nakon nastupa.

Nakon Who See, na binu se popeo rokenrol-elektro duo iz Pančeva, koji je podgorička publika dočekala ovacijama. Buč Kesidi, pored hitova kao što su „Euforija“, „Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“ i „Đuskanje ne pomaže“, pred publikom je premijerno izveo i novu pjesmu, koja će se naći na njihovom trećem albumu.

"Prelijepo nam je bilo, publika predivna i na bini i van nje. Bilo je jako puno ljudi, svi su lijepo reagovali. U Crnoj Gori nismo svirali koliko smo htjeli, tako da se osjeti koliko nam je ovo falilo", istakao je pančevački dvojac u izjavi za Evropsku kuću.

Na kraju je publiku pozdravio hrvatski reper Vojko V, koji je sinoć prvi put nastupio samostalno u Podgorici. Publika je horski pjevala hitove „Ne može“, „Kako to“, „Umoran“...a dio je već znao i tekst nove pjesme, koju je Vojko V nedavno objavio.

"Bio sam u Podgorici jednom sa Dječacima i jednom sa Kišom metaka, ali večeras mi je najbolje. Publika je super reagovala, prezadovoljan sam, jedva se čekam vratiti, ozbiljno“, poručio je Vojko V nakon nastupa.

Publici se obratila i ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, koja je pojasnila da je koncert organizovan povodom Dana Evrope i otvaranja Evropske kuće koja se nalazi na Trgu Argentina.

"Biti Evropljanin se tiče vrijednosti, solidarnosti, ljudskih prava, ali i uživanja u festivalima, putovanjima, koncertima. Večeras ste zaista Evropljani! Uskoro ovdje otvaramo Evropsku kuću tu sa lijeve strane, koja će biti i vaša kuća, pa vas pozivam da nas posjetite i saznate šta smo pripremili za vas. Za svakoga ima ponešto, pa hajde da je zajedno postavimo na kulturnu mapu Podgorice“, poručila je Popa u kratkom obraćanju.

Koncert je organizovan u okviru Mjeseca Evrope, koji je počeo postavljanjem cvjetnog tepiha na Cetinju u subotu 7. maja. Na sam Dan Evrope, u dvorištu Dvorca kralja Nikole u Prijestonici organizovan je svečani prijem, a dan kasnije počela je tradicionalna online nagradna igrica „EU na dlanu“, koja će trajati do 31. maja. Krajem mjeseca planirano je i otvaranje Evropske kuće, kako će se ubuduće zvati renovirani EU info centar.

Bonus video: