Sigurni krovni prozori na planinskim kućama

Kuće i vikendice u planinskim predjelima su idealna mjesta za odmor tokom vrelih ljetnjih dana. Svjež vazduh i priroda će nam omogućiti da se oslobodimo stresa i svakodnevnih obaveza te posvetimo više vremena u druženju sa porodicom i prijateljima.

32472 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Planinski predjeli imaju posebnu čar koja nas privlači da im se iznova vraćamo. Ipak, većina stanovništva teži da se preseli u gradove jer oni nude veće poslovno mogućnosti, razna kulturna dešavanja kao i veći izbor obrazovnih ustanova. Život u gradu je užurban i dinamičan pa može biti veoma živopisan i lijep. I pored toga, ponekad poželimo da se distanciramo od dinamičnog života i barem na kratko pođemo na neko mirnije mjesto.

Velux
foto: Velux

Neki od nas imaju tu privilegiju da su im porodične kuće ili vikendice u planinskim krajevima naše zemlje pa lakše donese odluke o povremenom „bijegu“ iz grada. Uživanje u prirodi i laganijem tempu je prijatna promjena, pa i manje popravke i sređivanje kuća koje je neophodno, ne predstavlja veći napor.

Proljeće je najbolje godišnje doba da se urade velika spremanja, renoviranja i adaptacije pa je to idealna prilika da se urede i neki prostori koje najčešće zanemarimo ili odlažemo njihovo uređenje. U kućama ili vikendicama to su većinom potkrovlja. Česta zabluda kod ovih prostorija, posebno kada su kuće u planinskim krajevima u pitanju, je da su nepristupačne, hladne i mračne te da njihovo uređenje zahtijeva ulaganje značajnih finansijskih sredstava. Uz konsultacije sa stručnim licima, uz ugradnju kvalitetnih materijale za izolaciju i VELUX krovnih prozora kao proizvoda provjerenog kvaliteta uz optimalna ulaganja, od tamnog potkrovlja dobije se prostrana, osunčana i ugodna prostorija za boravak.

Velux
foto: Velux

Klima u planinskim krajevima je ekstremnija pa VELUX krovni prozori nude sigurnu izolaciju od kiše i snijega, a stabilan i čvrst materijal čini ove prozore izuzetno trajnim bez dodatnih održavanja ili farbanja, uz 10 godina garancije. Ovi krovni prozori omogućavaju kontrolu unutrašnje klime, dotok svježeg vazduh i dovoljno svjetlosti da potkrovlje dobije prijatnu atmosferu i osjećaj komfora. Takođe, dobra i stabilna izolacija je preduslov za uštede u korišćenju energije za zagrijavanje ili hlađenje prostorija. Pošto vikendice posjećujemo povremeno, VELUX krovni prozori sa zaštitom od provala predstavljaju dodatnu sigurnost jer imaju ojačanu konstrukciju sa integrisanim dodatnim bravama.

Pouzdanost rješenja krovnog prozora, na nagibima krovova na planinskim kućama, garantuje kompanija VELUX sa 80 godina iskustva u radu i iznalaženju najboljih rješenja za prozore na krovnim konstrukcijama.

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.

Velux
foto: Velux

Kuće i vikendice u planinskim predjelima su idealna mjesta za odmor tokom vrelih ljetnjih dana. Svjež vazduh i priroda će nam omogućiti da se oslobodimo stresa i svakodnevnih obaveza te posvetimo više vremena u druženju sa porodicom i prijateljima.