U KCCG aktivno preko 5.300 višestrukih uputa, ima pacijenata koji su za jedan pregled zauzeli i šest termina

"Nakon uočenog problema, KCCG je informatički onemogućio dalje zakazivanje višestrukih uputa za jedan isti pregled. Postojeći višestruki uputi biće izbrisani, a pacijente ćemo o realnom terminu informisati, pa ih molimo da odgovaraju na dolazne pozive sa broja 020/412-495", navodi se u saopštenju

6868 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ustanovio je, kako su kazali, jedan od bezrazložnih uzroka dužeg čekanja na određene specijalističke i subspecijalističke preglede u našoj ustanovi.

Kako su naveli, u ovom trenutku je aktivno preko 5.300 višestrukih uputa za jedan pregled, te da to u praksi znači da su uočili brojne pacijente koji za jedan pregled kod npr. kardiologa imaju čak i do šest zakazanih termina.

"Nakon uočenog problema, KCCG je informatički onemogućio dalje zakazivanje višestrukih uputa za jedan isti pregled. Postojeći višestruki uputi biće izbrisani, a pacijente ćemo o realnom terminu informisati, pa ih molimo da odgovaraju na dolazne pozive sa broja 020/412-495", navodi se u saopštenju.

Osim toga, istakli su da će uputiti poziv svim domovima zdravlja koji imaju opšte bolnice na svojoj teritoriji, a u kojoj rade ljekari odgovarajuće specijalnosti, da koriste tu mogućnost kao primarnu a ne da, kao i do sada, sve pacijente odmah upućuju ka KCCG koji je i jedina zdravstvena ustanova tercijarnog nivoa u državi.

"KCCG nastavlja da radi predano kao i do sada, a u cilju obezbjeđivanja što bolje i efikasnije zdravstvene zaštite u državi, nadamo se da će sve kolege iz ostalih zdravstvenih ustanova, pod nadzorom i uz pomoć Ministarstva zdravlja, maksimalno pomoći u ostvarenju te ambicije", piše u njihovom saopštenju.

Bonus video: