Novaković Đurović: Zelena agenda jedan od stubova na kojima će počivati rad Ministarstva

Ona je upoznala Petrovića Njegoša da se priprema Zakon o upravljanju otpadom, koji će donijeti nova rješenja, posebno u pogledu kontrole i kaznene politike

3469 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

Zelena agenda jedan je od stubova na kojima će počivati rad Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u narednom periodu, sa posebnim fokusom na klimatske promjene kao jednim od veoma važnih mjerila u Poglavlju 27.

To je saopštila resorna ministarka Ana Novaković Đurović u razgovoru sa princom Nikolom Petrovićem Njegošem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Novaković Đurović i Petrović Njegoš razgovarali su o budućem radu i politikama Ministarstva, kao i o zajedničkom angažmanu na projektima putem kojih bi se očuvala životna sredina i promovisala prirodna bogatstva Crne Gore.

“S obzirom na to da smo i Ustavom definisani kao ekološka država, ta odrednica bi trebalo da posluži kao lična karta Crne Gore i učinićemo sve u našoj moći da to i postane naš najpoznatiji brend”, rekla je Novaković Đurović.

Petrović Njegoš je upoznao Novaković Đurović sa projektom EKOMED 2021 Fondacije Petrović Njegoš, kojim se planiraju tehnološke inovacije u oblasti energije i upravljanja otpadom sa ciljem očuvanja životne okoline u Crnoj Gori, a posebno prirodnih zona na crnogorskoj obali.

Novaković Đurović se saglasila da je ogroman izazov u oblasti upravljanja otpadom, stoga je svaki novi projekat i više nego dobrodošao, kao i saradnja sa institucijama, organizacijama i pojedincima.

Ona je upoznala Petrovića Njegoša da se priprema Zakon o upravljanju otpadom, koji će donijeti nova rješenja, posebno u pogledu kontrole i kaznene politike.

“Novaković Đurović i Petrović Njegoš saglasili su se da bi podršku i saradnju trebalo institucionalizovati kroz poseban pisani sporazum”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: