Podgorica: Obezbijeđen smještaj za žrtve porodičnog nasilja

Iz CŽP su rekli da se siguran smještaj pokazao kao velika potreba žrtava nasilja i značajan podsticaj njihovoj reintegraciji u društvo

7897 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/Biro za odnose s javnošću Glavnog grada
Foto: Screenshot/Biro za odnose s javnošću Glavnog grada

Glavni grad i Centar za ženska prava (CŽP) potpisali su danas Memorandum o saradnji, u cilju obezbjeđivanja sigurnog smještaja za korisnice te nevladine organizacije (NVO) koje su preživjele nasilje u porodici.

Iz CŽP je saopšteno da je Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada obezbijedio stambenu jedinicu za privremeni smještaj i zbrinjavanje žrtava nasilja u porodici.

Navodi se da će ta usluga sprovoditi u saradnji sa CŽP, uz poštovanje savjeta stručnih osoba i zaštitu podataka o žrtvama nasilja.

Iz CŽP su rekli da se siguran smještaj pokazao kao velika potreba žrtava nasilja i značajan podsticaj njihovoj reintegraciji u društvo.

“Ta inicijativa je realizovana uz podršku Austrijske razvojne agencije, u okviru regionalnog projekta “Institucionalizacija kvalitetnih usluga za podršku i reintegraciju žena koje su preživjele nasilje”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: