prema aerodromu Podgorica

Bivši zaposleni MA ponovo blokiraju saobraćajnicu u četvrtak

Oni su kazali da protestuju kako bi ponovili njihove ranije iznijete zahtjeve prema Vladi Crne Gore i resornim ministarstvima, a to su sedam neisplaćenih zarada, tri i po godine nepovezanog radnog staža, kao i otpremnine

4061 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a (MA) će ponovo u četvrtak od 13.30 do 14h blokirati saobraćajnicu prema aerodromu Podgorica.

Oni su kazali da protestuju kako bi ponovili njihove ranije iznijete zahtjeve prema Vladi Crne Gore i resornim ministarstvima, a to su sedam neisplaćenih zarada, tri i po godine nepovezanog radnog staža, kao i otpremnine.

Takođe će podsjetiti javnost i Vladu o mogućnosti korišćenja resursa Montenegro Airlines-a koje su, kako navode, uspjeli da sačuvaju u stečaju.

U saopštenju navode i da će upoznati javnost o najnovijim dešavanjima vezanim za socijalni dijalog sa Vladom Crne Gore, "na kojem uporno insistiramo već godinu i po dana".

Oni su pozvali bivše zaposlene, njihove porodice, kao i prijatelje Montenegro Airlines-a da svojim dolaskom pomognu u rješavanju "njihovih opravdanih zahtjeva".