preostali novac prikupljen za liječenje anđele

Porodica Petrović donirala fondaciji "Budi Human" 100 hiljada, a "Iva fondaciji" 69 hiljada eura

"Prošlo je pet godina od oboljevanja naše Anđele, što po mišljenju medicinskih stručnjaka smanjuje rizike od ponovnog oboljevanja na minimum, a samim tim nema više potrebe da preostala novčana sredstva čuvam na privatnog računu za potrebe liječenja naše ćerke"

6600 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Fondacija Budi human
Foto: Fondacija Budi human

Porodica Anđele Petrović, koja je 2016. oboljela od osteosarkoma i koja je sada zdrava, donirala je od preostalog prikupljenog novca 100.000 eura fondaciji "Budi Human" i 69.149 eura "Iva fondaciji".

Njen otac Ilija Petrović kazao je da je pomoć pristigla i iz mnogih zemalja i od njegovih kolega pomoraca, te da su zahvaljujući pomoći rođaka, prijatelja i nepoznatih ljudi prikupili dovoljno sredstava da se Anđela liječi u štutgartskoj bolnici Olga Hospital.

"Dugotrajno i složeno liječenje obuhvatilo je operaciju noge, operaciju pluća, dvanaest ciklusa hemoterapije, transplataciju kosti na operisanoj nozi, brojna snimanja, redovne kontrole, imunoterapije i druge neophodne medicinske tretmane. Liječenje je, hvala Bogu, dalo dobre rezultate i Anđela je danas živa i zdrava", rekao je Petrović.

On navodi da su od samog početka željeli da budu transparentni u vezi trošenja sredstava prikupljenih preko humanitarnih akcija i da su tada javnost obavijestili da su bolnici uplatili 250 hiljada eura, a za troškove života, vanbolničko liječenje i druge potrebe potrošili oko 100 hiljada eura.

"Prošlo je pet godina od oboljevanja naše Anđele, što po mišljenju medicinskih stručnjaka smanjuje rizike od ponovnog oboljevanja na minimum, a samim tim nema više potrebe da preostala novčana sredstva čuvam na privatnom računu za potrebe liječenja naše ćerke. Uvjereni smo da nemate ništa protiv da sav preostali novac na namjenskom računu, u iznosu od 170 hiljada eura, namijenimo za liječenje druge bolesne djece", rekao je Petrović.

On je zahvalio porodici Bijelić na pomoći a svima koji su ranije pomogli porodici Petrović poručio da će vjeruje da će ovim "načela koja su vas rukovodila pri uplaćivanju novca za Anđelino liječenje, a to su humanost, etika i empatija, ponovo biti aktivirana i u službi zdravlja oboljelih mališana", rekao je Petrović.