apel građanima da pravilno koriste komunalnu infrastrukturu

Ekološka akcija u Podgorici "Plastikom po začinsko ili ukrasno bilje"

Građani će u četvrtak i petak od 8 do 14 časova moći da za 10 plastičnih boca (PET ambalaža) dobiju sadnicu aromatičnog bilja. Sadnice se preuzimaju u prostorijama Agencije za zaštitu životne sredine

4455 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Agencija za zaštitu životne sredine organizuje u četvrtak i petak ekološku akciju "Plastikom po začinsko ili ukrasno bilje"

Oni su pojasnili da će građani od 8 do 14 časova moći da za 10 plastičnih boca (PET ambalaža) dobiju sadnicu aromatičnog bilja. Sadnice se preuzimaju u prostorijama Agencije za zaštitu životne sredine, na adresi IV proleterske broj 19 u Podgorici.

Sakupljenu PET ambalažu Agencija za zaštitu životne sredine će dalje ustupiti gradskom preduzeću Deponija doo.Podgorica. Prikupljena sredstva biće upotrijebljena za nastavak akcije "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru".

Oni su apelovali na građane da pravilno koriste komunalnu infrastrukturu obezbijeđenu za pravilno odlaganje različitih vrsta otpada, kako bi Podgorica bila još urednija.

Na dodatan oprez, istakli su oni, upućuje i činjenica da su nelegalne deponije često jedan od najozbiljnijih uzroka požara, koji predstavljaju veliku prijetnju za životnu sredinu.

Lokacije reciklažnih dvorišta u Podgorici:

  • Ulica Iva Vizina na Zabjelu
  • Bulevar Mihaila Lalića u Tološima
  • Ulica Husinskih rudara na Koniku
  • Orijenska ulica na Zlatici
  • Ulica Kritskog odreda u Donjoj Gorici
  • Golubovci-Goričani

U reciklažna dvorišta građani svakog dana od 7 do 21 sati mogu besplatno odlagati sljedeće vrste otpada:

Aluminijumske limenke, drvni otpad, jestiva i otpadna motorna ulja, stara ulja, uljne filterepolietilenske folije, stare akumulatore, ambalažno staklo, otpadno ravno staklo, metalni krupni otpad, fluoroscentne cijevi, gume, otpadne boje i lakove, stiropor, stare baterije, stare ljekove i elektronski otpad