Dukaj: Vlada je posvećena tome da javna uprava bude pravi servis svih građana

On je poručio da je digitalizacija jedan od prioriteta ne samo MJU, nego i nove Vlade

2249 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MJU
Sa sastanka, Foto: MJU

Vlada Crne Gore posvećena je tome da javna uprava bude pravi servis svih građana, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU), Dukaj je, na sastanku sa ambasadorkom Turske u Podgorici Songul Ozan, zahvalio na podršci te države i predstavio prioritete u radu tog resora.

Dukaj je, kako su kazali, predstavio aktivnosti u procesu digitalizacije i reforme javne uprave i uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

On je poručio da je digitalizacija jedan od prioriteta ne samo MJU, nego i nove Vlade.

„Imajući u vidu prethodna dostignuća, cilj nam je da nastavimo da unapređujemo javnu upravu i uspostavimo efikasnu i transparentnu javnu uprave koja je okrenuta ka građaninu. Posvećeni smo tome da javna uprava bude pravi servis svih građana“, kazao je Dukaj.

On je istakao da su iskustva Turske u oblasti razvoja e-Uprave vrlo značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja.

Dukaj je pozdravio višegodišnju saradnju sa Agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA u projektima iz više oblasti.

„Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse radi unapređenja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje digitalizacije i reforme javne uprave“, navodi se u saopštenju.

Ozan je čestitala Dukaju stupanje na dužnost i kazala da je zadovoljna prijateljskim odnosima Crne Gore i Turske i dosadašnjom međudržavnom saradnjom.

„Ona je pozdravila aktivnosti u izgradnji moderne i efikasne javne uprave i ponovila spremnost za saradnju i razmjenu iskustva u oblasti javne uprave i digitalizacije, jačanje kapaciteta i unapređenje efikasnosti“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: