Pošta obučava za rad sa gromobranom

Ponude na tender se dostavljaju do 25. maja, kada će biti organizovano otvaranje, a rok izvršenja ugovora je 365 dana od zaključivanja

4039 pregleda 4 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Pošta Crne Gore traži kompaniju ili kompanije koje će izraditi stručne nalaze o elektro i gromobranskoj instalaciji i osposobiti zaposlene za bezbjedan rad u svim poslovnicama na teritoriji države.

Zbog toga su raspisali tender vrijedan 16.500 eura. Prema dokumentaciji, potrebno je osposobiti zaposlene u 61 poslovnici.

Potrebno je kako se navodi izvršiti osposobljavanje zaposlenih u Pošti Crne Gore na teritorijama opština Podgorica, Danilovgrad, Cetinje, Tuzi, Bar, Ulcinj, Budva, Kotor, Herceg Novi, Tivat, Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Kolašin, Berane, Plav, Andrijevica, Rožaje, Petnjica, Gusinje, Žabljak, Šavnik, Plužine.

Ponude na tender se dostavljaju do 25. maja, kada će biti organizovano otvaranje, a rok izvršenja ugovora je 365 dana od zaključivanja.

”S obzirom na to da naručilac ne može predvidjeti potrebne količine ponuđači su dužni dostaviti jedinične cijene i ukupni zbir svih cijena. Privredni subjekat je dužan izvršiti obuku zaposlenih i osposobljavanje za bezbjedan rad u skladu sa čl. 41 Pravilnika o načinu i postupku osposobljavanja zaposlenih za bezbjedan rad”, piše u dokumentaciji.

Gromobran je uređaj postavljen na krovu kuće ili zgrade i štiti od atmosferskog pražnjenja.

Prilikom udara groma, ovaj uređaj sprovedi električni tok u zemlju i time sprečava požar ili neku drugu štetu. Ako je gromobran postavljen kako treba, biće pouzdana zaštita ljudi, životinja, ali i objekata u njegovoj neposrednoj blizini.

Bonus video: