Rađenović: Jedini sporazum između države i Adriatic properties-a može biti o priznanju krivice

"Pošto sam ja spokojan i rasterećen pred javnošću, ne znam koliko je spokojan i rasterećen zakupac Svetog Stefana, Adriatic Properties. Sigurno ne može biti spokojan pred onima koje je ograđivao, zagrađivao i nerijetko tjerao, protivno zakonu i suprotno ugovoru”, naveo je

5533 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Član predsjedništva Socijalističke narodne partije, mještanin Svetog Stefana Krsto Rađenović uvjeren je da će jedini sporazum koji bude zaključen između države i kompanije “Adriatic properties-a” biti onaj o priznanju krivice.

On je reagovao na navode zakupca grad hotela Sveti Stefan navodeći da se javnosti obratio čistom istinom.

“Kada sam počeo da čitam tekst Adriatic Properties-a, koji je bio objavljen kao reakcija na moju objavu, a u kojem su me u samom uvodu označili kao lažova, sa velikom znatiželjom nastavio sam dalje čitanje ne bih li naišao na bilo što što ide u prilog ovoj njihovoj tvrdnji. Sa jedne strane, na moju veliku žalost toga nije bilo, jer bi moja kontraargumentacija bila brutalna i potkrijapljena dokazima, a sa druge strane osjetio sam spokoj pred javnošću kojoj sam se obratio čistom istinom. Pošto sam ja spokojan i rasterećen pred javnošću, ne znam koliko je spokojan i rasterećen zakupac Svetog Stefana, Adriatic Properties. Sigurno ne može biti spokojan pred onima koje je ograđivao, zagrađivao i nerijetko tjerao, protivno zakonu i suprotno ugovoru”, naveo je Rađenović.

“Vjerujem da ne može biti spokojan ni zbog devastacije kulturnog dobra od nacionalnog značaja, uništenja prostora i divlje gradnje u hotelu i parkovima Svetog Stefana i Miločera, te pripreme terena za njihovu privatizaciju. Za narušen spokoj zaslužne su i scene prilikom rijetkih dana kada je Sveti Stefan bio otvoren za vjernike koji su išli do crkve na molitvu, a tom prilikom bivali sprovođeni kroz špalire obezbeđenja. Može li se biti spokojan pred onima čiji si simbol turizma držao više zatvoren nego otvoren. Na kraju, kako se može biti spokojan pred javnošću, kada se ne može biti spokojan pred sopstvenim radnicima, koji su ti bili privrženi i odani do poslednjeg dana, a svima su raskinuti ugovori i poslati su kućama bez pozdrava i objašnjenja.Kako bi se spokoj opet vratio u javnost veliku ulogu će imati Specijalno državno tužilaštvo, kojem će biti pune ruke posla da utvrdi ko su stvarni zakupci Svetog Stefana, kako je došlo do zakupa, kako je spreman teren za privatizaciju, koja je uloga Blaža Jovanića, ko je tolerisao kršenje zakona i ugovora, te ostala dešavanja koja su pratila ovaj zakup. A, što se tiče budućnosti odnosa između Adriatic Properiesa i države Crne Gore, uvjeren sam da će doći do sporazuma, a jedini sporazum koji će biti potpisan je sporazum o priznanju krivice", rekao je Rađenović.

Bonus video: