Novaković Đurović: Učinićemo sve da podignemo standarde u ekologiji, kako bi privukli zdrave i zelene investicije

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je saopšteno da je ministarka Novaković Đurović razgovarala sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan

4118 pregleda 4 komentar(a)
Ozan i Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Ozan i Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Namjera 43. Vlade jeste da pronađe balans između očuvanja i zaštite životne sredine i ekonomskog i energetskog razvoja saopštila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović.

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je saopšteno da su Novaković Đurović i ambasadorka Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan razgovarale danas o prioritetima u radu Ministarstva, posebno naglašavajući značaj saradnje sa Turskom u oblasti zaštite životne sredine i prostornog planiranja posredstvom turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

U saopštenju se navodi i da su se Novaković Đurović i Ozan "osvrnule na primjetan rast turskih investicija i snaženje prijateljskih bilateralnih odnosa".

"Učinićemo sve u našoj moći da podignemo standarde u ekologiji, kako bismo privukli zdrave i zelene investicije", poručila je Novaković Đurović.

Ona je kazala i da su tursko iskustvo i praksa u oblasti zaštite životne sredine dragocjeni.

"Stoga je razmjena znanja i iskustava i intenziviranje saradnje na operativnom nivou nešto što treba formalizovati u narednom periodu", poručila je ministarka.

U saopštenju se navodi da se Ozan saglasila sa Novaković Đurović da je neophodno rukovoditi se pravilima prirode i čuvati i štiti prirodna bogatstva, a uporedo podsticati i ekonomski razvoj, te da će u skladu sa tim principima imati podršku Turske.

Sastanku je prisustvovao Ljubiša Pavićević, v.d. generalnog direktora Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene.

Bonus video: