Đukić: Netačni navodi direktora JP Nacionalni parkovi Crne Gore, želio sam da pružim podršku bivšoj saradnici

"Nakon što sam danas saznao da je mojoj dojučerašnjoj najbližoj saradnici uručen aneks kojim se ista iz Uprave javnog preduzeća sa pozicije glavnog računovođe premješta da radi u NP Skadarsko jezero na manju poziciju, te da je istu to potreslo i uznemirilo, uputio sam se do svoje nekadašnje kancelarije da joj pružim podršku"

4971 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivši šef Službe finansija JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Dragan Đukić, reagovao je na navode, koje je danas iznio menadžent tog preduzeća.

Menadžment JP Nacionalni parkovi Crne Gore optužio je Đukića da je neovlašćeno ušao u prostorije preduzeća i da je vršio pritisak na zaposlene.

"Prava istina o današnjem događaju je drugačija od one kakvom je želi predstaviti direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore. Naime, nakon što sam danas saznao da je mojoj dojučerašnjoj najbližoj saradnici uručen aneks kojim se ista iz Uprave javnog preduzeća sa pozicije glavnog računovođe premješta da radi u NP Skadarsko jezero na manju poziciju, te da je istu to potreslo i uznemirilo, uputio sam se do svoje nekadašnje kancelarije da joj pružim podršku. Ubrzo su u kancelariju ušli Aleksandar Bulatović i Veljko Jovančević, ultimativno tražeći da napustim prostorije Javnog preduzeća. Vidjevši da moj dalji razgovor sa koleginicom nije moguć te da su pomenuti bili riješeni da stoje dok god ne izađem iz kancelarije, istu sam napustio. Ovakav metod rešavanja „nepodobnih“ je primijenio i u mojem slučaju, budući da mi je prvo uručio aneks za rad u NP Skadarsko jezero a zatim i otkaz ugovora o radu početkom 2022.godine, zbog čega sam pokrenuto sudski postupak koji je u toku", naveo je Đukić.

Dodao je i da "u vezi neutemeljenih i paušalnih ocjena o finansijskom poslovanju Javnog preduzeća u prethodnom periodu", ističe da su svi revizorski nalazi dok je pokrivao poziciju Šefa službe finansija "potvrđivali istinitost finansijskih iskaza".

"Da me nije smijenio u februaru tekuće godine, moj potpis bi se našao i na završnom računu za prethodnu godinu, koji bi bio podnešen u zakonskom roku. Javno preduzeće je 2021.g. završilo sa neto dobiti od 523.000,00€, ali je sada problem što niko neće da potpiše završni račun, budući da se ovolika dobit ne uklapa u priču o „nepravilnostima, neregularnostima i haosu“. To je razlog zbog čega kasni predaja završnog računa", zaključio je Đukić.

Bonus video: