Volonteri Crvenog krsta Nikšić organizovali akciju čišćenja Trebjese

Najmlađi volonteri nikšićkog Crvenog krsta, zdušno ih podržali stariji članovi, a iz NVO „Putevima predaka“ nijesu krili zadovoljstvo što su dobili vrijedne akcijaše koji će zajedno sa njima čistiti Trebjesu.

1942 pregleda 0 komentar(a)
sa akcije, Foto: Crveni krst Nikšić
sa akcije, Foto: Crveni krst Nikšić

Osmogodišnjem Nikšićaninu Milutinu Vukotiću volonterizam je u krvi. Njegovi roditelji su 20 godina volonteri Crvenog krsta, pa je logično bilo da to bude i Milutin.

Navikao je i da se trudi da doprinese zdravijoj i čistijoj životnoj sredini. Zato nikoga nije iznenadio njegov predlog da organizuju akciju čišćenja dijela Trebjese, iza teniskih terena.

Volonteri
foto: Crveni krst Nikšić

Ideju su oduševljeno prihvatili njegovi drugari, najmlađi volonteri nikšićkog Crvenog krsta, zdušno ih podržali stariji članovi, a iz NVO „Putevima predaka“ nijesu krili zadovoljstvo što su dobili vrijedne akcijaše koji će zajedno sa njima čistiti Trebjesu.

„Želja naših malih volontera je da pokažu da oni mogu biti itekako korisni i doprinijeti ne samo uljepšavanju prirode nego pokazati i njihovim vršnjacima da malim djelima mogu učiniti veliku stvar. Njihova ljubav prema Crvenom krstu i potrebi da čine dobra i lijepa djela je najljepši primjer humanosti. Akciji su se pridružili i članovi našeg kluba za starije pa je bilo zadovoljstvo i ponos u jednoj akciji vidjeti tri generacije“, ne bez ponosa kazala je sekretarka Crvenog krsta Nikšić, Ana Macanović.

Volonteri
foto: Crveni krst Nikšić

Pohvalila je saradnju sa NVO „Putevima predaka“ i Anom Petrović uvjerena da je to tek početak njihovih zajedničkih aktivnosti.

Pored čišćenja i sakupljenih desetak kesa otpada, volonteri Crvenog krsta i članovi NVO „Putevima predaka“ posadili su i pet sadnica – dvije lipe i tri vrbe.

Volonteri
foto: Crveni krst Nikšić

„Druženje sa prirodom donosi radost. Čuvajmo prirodu za buduće generacije“, poručila je Ana Petrović.

Bonus video: