"Od presudnog značaja je da Crna Gora predano radi na unapređenju kapaciteta i ispunjavanju obaveza na putu ka EU"

"Na sastanku je akcentovan značaj potpisivanja Sporazuma između Njemačke i Crne Gore o saradnji u oblasti bezbjednosti, kojim je predviđeno da se definišu oblasti saradnje koje se tiču prevencije, suzbijanja i istrage ozbiljnih krivičnih djela, naročito organizovanog kriminala i terorizma", piše u saopštenju MUP

1944 pregleda 2 komentar(a)
Adžić i Veber, Foto: MUP
Adžić i Veber, Foto: MUP

Od presudnog značaja je da Crna Gora u narednom periodu predano radi na unapređenju kapaciteta i ispunjavanju obaveza na putu ka Evropskoj uniji (EU), saglasni su ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić i ambasadora Njemačke, Robert Veber.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je saopšteno da je Adžić primio danas Vebera u posjetu.

"Osvrnuvši se na kvalitetne bilateralne odnose, koji su građeni u prethodnom periodu, sagovornici su iskazali spremnost za dodatno unapređenje. Na sastanku je akcentovan značaj potpisivanja Sporazuma između Njemačke i Crne Gore o saradnji u oblasti bezbjednosti, kojim je predviđeno da se definišu oblasti saradnje koje se tiču prevencije, suzbijanja i istrage ozbiljnih krivičnih djela, naročito organizovanog kriminala i terorizma", piše u saopštenju MUP.

Veber je naglasio da će Crna Gora u Njemačkoj uvijek imati iskrenog partnera i podršku, naročito kada je u pitanju policijska saradnja.

Sastanku je prisustvovao i v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške MUP-a, Sergej Mučalica.

Bonus video: