Šćekić: Razumijem nastojanje Sindikata da povećanjem zarada budu zadovoljni i uvaženi svi zaposleni u zdravstvu

"Fokus razgovora bio je na aktuelnom Granskom kolektivnom ugovoru (GKU) za zdravstvo i inicijativi ove sindikalne organizacije za eventualnim izmjenama u pravcu izjednačavanja povećanja koeficijenata za sve kategorije zaposlenih u zdravstvenom sistemu", ističe se u saopštenju MZD

2496 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MZD
Sa sastanka, Foto: MZD

Razumijem nastojanje Sindikata zaposlenih u zdravstvu da povećanjem zarada budu zadovoljni i jednako uvaženi svi zaposleni u zdravstvu, kako medicinski tako i nemedicinski kadar, među kojima su pravnici, ekonomsti, IT stručnjaci, higijeničarke, vozači i drugi, saopštio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Iz Ministarstva zdravlja (MZD) je saopšteno da je Šćekić na inicijativu Sindikata zaposlenih u zdravstvu razgovarao danas sa predstavnicima ove sindikalne organizacije, koje je predvodio predsjednik Nebojša Radonjić.

"Fokus razgovora bio je na aktuelnom Granskom kolektivnom ugovoru (GKU) za zdravstvo i inicijativi ove sindikalne organizacije za eventualnim izmjenama u pravcu izjednačavanja povećanja koeficijenata za sve kategorije zaposlenih u zdravstvenom sistemu", ističe se u saopštenju MZD.

Iz tog Vladinog resora su dodali da je na sastanku bilo riječi i o aktivnostima i statusu Stambene zadruge za zaposlene u zdravstvu i aktulenim dešavanjima koja se tiču dopunskog, odnosno prekovremenog rada u Kliničkom centru Crne Gore.

"Ministar Šćekić kazao je da razumije nastojanje njihove sindikalne organizacije da povećanjem zarada budu zadovoljni i jednako uvaženi svi zaposleni u zdravstvu, kako medicinski tako i nemedicinski kadar, među kojima su pravnici, ekonomsti, IT stručnjaci, higijeničarke, vozači i drugi", piše u saopštenju MZD.

Šćekić je rekao da će MZD u najskorije vrijeme, zajedno sa Ministarstvom finansija i ostalim učesnicima u izradi GKU, sagledati kompletnu situaciju, kako bi u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom došli do zadovoljavajućeg rešenja.

Bonus video: