Šta ćete čitati u prazničnom dvobroju Vijesti

Ako je suverena država dragocjen ram u koji treba staviti lijepu sliku, to se može učiniti tako što će se krenuti u izgradnju snažnih institucija i uspostavljanje sistema odgovornosti, smatraju sagovornici Vijesti Miodrag Lekić, Branko Baletić, Goran Rodić, Damir Šehović...

16730 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U PRAZNIČNOM DVOBROJU VIJESTI, NA VEĆEM BROJU STRANA I SA DVA POKLON DODATKA, ART I MAGAZIN, ČITAJTE:

TEMA VIJESTI: Ako je suverena država dragocjen ram u koji treba staviti lijepu sliku, to se može učiniti tako što će se krenuti u izgradnju snažnih institucija i uspostavljanje sistema odgovornosti, smatraju sagovornici Vijesti Miodrag Lekić, Branko Baletić, Goran Rodić, Damir Šehović...

ZA VIJESTI GOVORE AMBASADORI FRANCUSKE I ŠVEDSKE:

“Uspostavljanje istinske vladavine prava u Crnoj Gori ostalo je nedovršeno i nedavna hapšenja potvrda su sumnji u pogledu stvarnog funkcionisanja sistema”, ocjenjuje francuski ambasador Kristijan Timonije

“Švedska i EU čvrsto vjeruju da Crna Gora pripada evropskoj porodici. Uvjereni smo da je model EU za demokratiju, ljudska prava, vladavinu prava, zaštitu životne sredine, jednakost i ekonomski razvoj najbolja agenda za budućnost građana Crne Gore”, smatra švedska ambasadorka Anika Ben David.

naslovna
foto: Vijesti

Čitajte kako SDT istražuje da li je zakonito rukometnom i košarkaškom klubu “Budućnost” prebačeno više od 10 miliona eura povučenih iz budžeta Ministarstva odbrane; Predrag Bošković tvrdi da je uvijek i sve radio u skladu sa zakonom i da sa ponosom ističe sve što je učinio za crnogorski sport.

Kriptovalute za početnike: šta je digitalno zlato i kako funkcioniše? Saznajte šta su bitkoini, ethereumi, tokeni, kako radi blokčejn tehnologija, te ko su rudari.

Čitajte razgovor sa glumicom Sanjom Vujisić, koju publika može gledati u predstavama “Bladi mun”, “Ana Karenjina”, “Djeca sunca”.

Za Magazin govore pjevačica Lena Kovačević, kao i Ivan Radičević, tridesetjednogodišnji časovničar iz Berana, koji je odlučio da ostane u svom gradu, ali i da se sa studija kriminalistike preorijentiše na zanat.

SLJEDEĆI BROJ VIJESTI IZLAZI U PONEDJELJAK, 23. maja

Bonus video: