Filip prohodao nakon liječenja u Turskoj i tretmana u Bijelom Polju

“Zahvalna sam Bogu i svim ljudima u Crnoj Gori koji su uplatama pomogli da se moje dijete liječi. Danas moj sin pravi prve korake... Moj život je ispunjen”, priča majka Valentina

17982 pregleda 60 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Devetnaestomjesečni Filip Drobnjak koji je u tri navrata liječen u Turskoj, danas je napravio prve korake. Filip je prohodao samo pola sata nakon tretmana namještanja atlasa u Bijelom Polju, koji je odradila dr Danijela Savićević iz Beograda.

Filip je poslije prvog tretmana u Tuskoj, u februaru, počeo samostalno da sjedi.

“Zahvalna sam Bogu i svim ljudima u Crnoj Gori koji su uplatama pomogli da se moje dijete liječi. Danas moj sin pravi prve korake... Moj život je ispunjen”, priča sa suzama i u nevjerici majka Valentina.

U Istanbulu je, kako je ranije saopštila njegova majka, utvrđeno oboljenje kičmenih nerava (nervus spinalis morbus), a liječenje je započelo laserskim zahvatom na vratnom i kičmenom dijelu uz potrebnu terapiju.

”Sve analize koje su odrađene pokazale su da nema indikacija oboljenja cerebralne paralize i ometenosti u razvoju, kako je utvrđeno u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Bolnice u Istanbulu.

”Uz laserski zahvat određena je vitaminska i fizikalna terapija, koja će biti svakodnevna i u Crnoj Gori u narednih šest mjeseci”, saopštila je ranije njegova majka Valentina.

Filip Drobnjak
foto: Privatna arhiva

Ona je kazala da su se obistinile prognoze ljekara u Turskoj da će FIlip moći da sjedi i da stane na svoje noge.

Ona navodi da je beskrajno zahvalna svima koji su do sada pomogli da njen sin stane na svoje noge. Posebno je zahvalna NVO “Izvor života” i Konstantini Vojinović, koja je pomogla u organizaciji skupljanja pomoći.

Majka priča da je “kap” na putu da prohoda, poslije više uspješnih tretmana u Turskoj, bila posjeta dr Savićević, koja je boravila u Bijelom Polju i odradila Filipu namještanje atlasa.

Bonus video: