Kolašin: Dom penzionera u novom ruhu

Predsjednica Opštinske organizacije penzionera Ljiljana Tatić kaže da je novac za radove na dotrajalom objektu obezbijeđen od članarine
161 pregleda 0 komentar(a)
Dom penzionera Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dom penzionera Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.10.2017. 19:33h

Adaptacija zgrade u kojoj su prostorije kolašinskih penzionera privodi se kraju, kako bi imali mnogo bolje uslove za druženje, zabavu i rad udruženja.

Predsjednica Opštinske organizacije penzionera Ljiljana Tatić kaže da je novac za radove na dotrajalom objektu obezbijeđen od članarine. Navodi da Opština nije bila u mogućnosti da pomogne, ali da su Fond PIO i Savez penzionera obećali pomoć.

“U ovaj objekat, koji je opštinsko vlasništvo i koji nam je dat na korištenje, nije ništa ulagano. Davno je tadašnji predsjednik, pokojni Lakić Vlahović, zamijenio prozore i krov, od tada ništa nije rađeno. Sve je bilo dotrajalo, uključujući i mokri čvor, fasadu, ulazno stepenište, trotoare... Za popravke na krovu sada nemamo novca, ali ćemo uspjeti da uredimo i dio fasade. Treba nam kutak za druženje i zabavu i ovi radovi su bili neophodni, a finasirani su našim skromnim sredstvima”.

Tatićeva objašnjava da su u adaptaciji pomogli i neki članovi udruženja. U klubu će biti mjesta i za ostale sugrađane, a cijene će, ističe, biti jako pristupačne. Udruženje penzionera je aktivno - nedavno su završena takmičenja u ribolovu, pikadu, streljaštvu, šahu... Oko 50 najstarijih Kolašinca ljetos se odmaralo u Ulcinju, po pristupačnim cijenama. U redovne aktivnosti, napominje Tatićeva, spada i obezbjeđivanje kupovine zimnice na rate: “Završena je raspodjela humanitarne pomoći. S nekoliko trgovinskih preduzeća sklopili smo ugovore, pa naši članovi na više rata i po nižim cijenama mogu kupovati jagnjeće i svinjsko meso, a od ove godine i bijelu tehniku i ogrjev“.

Bonus video: