MJU: Potpisani ugovori o kofinansiranju šest projekata i programa NVO

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 121.277,44 eura

1592 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave (MJU) saopštilo je da su danas u prostorijama ministarstva potpisani ugovori o kofinansiranju šest projekata ili programa nevladinih organizacija (NVO) podržanih iz fondova Evropske unije za 2022. godinu, u ukupnoj vrijednosti od 121.277,44 eura.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, kako je saopšteno, kazao je da Vlada prepoznaje NVO kao važne partnere u realizaciji "izazovnih reformi" na putu Crne Gore u EU u implementaciji javnih politika i da će nastaviti snažno da podržavaju partnerstvo državne uprave i nevladinog sektora, "jer samo snažan i razvijen civilni sektor doprinosi sveukupnom razvoju i prosperitetu našeg društva”.

Dukaj je, kako navode, istakao da je ovo peta Odluka o dodjeli sredstava u ovoj godini, ali prva u mandatu 43. Vlade Crne Gore.

Do sada je ukupni iznos dodijeljenih sredstava 355.000 eura, kojim je podržano 35 projekata i programa NVO.

"Ministar Dukaj je kazao da je u toku postupak donošenja nove Strategije saradnje organa državne uprave i NVO sektora za period 2022-2026. i priprema novog zakona o NVO radi unaprijeđenja partnerstva državne uprave i NVO sektora. Ministarstvo je u skladu sa Zakonom o NVO, raspisalo javni konkurs za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa NVO podržanih od strane EU, 20. januara tekuće godine, a kojim je u skladu s tekućim budžetom planirana raspodjela 1.010.000,00 eura. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2022. godine, odnosno do utroška cjelokupno opredijeljenog iznosa sredstava za ove namjene", piše u saopštenju MJU.

Bonus video: