Privatnici očistili snijeg na Durmitoru: Da nismo sami, ljeto bismo dočekali

Vlasnici eko-sela tvrde da još ima interesovanja turista za takozvani “Durmitorski prsten” i posjetu njihovim posjedima
150 pregleda 4 komentar(a)
Durmitor snijeg, Foto: Privatna arhiva
Durmitor snijeg, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.10.2017. 18:21h

Vlasnici eko-sela “Milogora” na Trsi i “Vojinovići” na Pišču, Dragan Jokanović i Željko Vojinović, juče su očistili od snijega put preko Durmitora.

To su učinili kako bi produžili turističku sezonu, jer tvrde da još ima interesovanja turista za takozvani “Durmitorski prsten” i posjetu njihovim eko-selima.

Jokanović kaže da se mašina borila i sa nametima snijega većim od metra, koji je nedavno pao.

“Angažovali smo radnu mašinu i oko osam sati krenuli sa čišćenjem. Počeli smo odmah nakon prolaska poznate fabrike pivskog skorupa. Pored Todorova dola duže od jednog kilometra, preko Prijespe i preko Sedla, mašina se susretala sa nametima ponegdje višim od jednog metra, a svugdje kroz te djelove puta u prosjeku je dostizao visinu od pola metra. Posao smo završili oko podneva”, kaže Jokanović.

Upitan jesu li se obraćali nadležnim za čišćenje snijega, Jokanović je odgovorio da nijesu jer iskustva govore da “ako bi na njih čekali - dočekali bi ljeto”.

Očišćena dionica je dio regionalnog puta Žabljak - Plužine, dužine 53 kilometra i popularne turističke ponude obilaska Durmitora vozilima. Popularni “Durmitorski prsten” dug je 84 kilometra i nudi posjetiocima jedinstven pogled na prirodne ljepote.

Bonus video: