na sastanku šćekića i menadž,emts dogovoreno:

"Smanjenje listi čekanja na specijalističke preglede i dijagnostiku u KCCG jedan je od prioriteta"

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Šćekić je nakon sastanka kazao da je zdravstveni sistem potpuno jasno i nedvosmisleno spreman da odgovori na sve izazove i da je uloga KCCG u tom procesu nezamjenjiva

4948 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Smanjenje listi čekanja na specijalističke preglede i dijagnostiku u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) jedan je od prioriteta, kojem će biti posvećena posebna pažnja, dogovoreno je na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa menadžmentom te zdravstvene ustanove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Šćekić je nakon sastanka kazao da je zdravstveni sistem potpuno jasno i nedvosmisleno spreman da odgovori na sve izazove i da je uloga KCCG u tom procesu nezamjenjiva.

„Prije svega, razgovarali smo o onome što tišti naše građane, odnosno pacijente, a to je smanjenje listi čekanja“, rekao je Šćekić.

Kako je naveo, menadžment KCCG ustanovio je gdje su određeni problemi i prepozao šta treba da se preduzme.

„U tom pravcu, vrlo brzo će biti značajnih promjena i liste čekanja biće svedene na dozovoljenu granicu“, poručio je Šćekić.

On je naveo da se u infrastrukturnom smislu moraju realizovati određeni započeti projekti i napraviti značajne pripreme za izgradnju novih objekata, koji će mnogo značiti zdravstvenom sistemu i Crnoj Gori.

„Mislim, prije svega, na Urgentni centar, a nešto što je već trebalo da se realizuje to su klinike za mentalno zdravlje, za hematologiju i Infektivna klinika“, kazao je Šćekić.

On je rekao da je to važan korak, koji će značajno unaprijediti uslove za rad zdravstvenih radnika, ali i kvalitet usluga koje se pružaju građanima.

Šćekić je poručio da je Ministarstvu zdravlja prioritet da KCCG funkcioniše na najbolji način, kao ključna instituacija u zdravstvenom sistemu, i doprinese i pomogne ostalim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su saopštili da je on uputio punu podršku menadžmentu KCCG zbog, kako je naveo, onoga što su u prethodnom periodu uradili, njihove odgovornosti, posvećenosti i poštenog rada, kao i budućih zajedničkih projekata i iskoraka.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović zahvalila je Šćekiću na posjeti i naglasila da će u sadašnjem menadžmentu imati sigurne saradnike, i da će se vrlo brzo vidjeti rezultati promjene zdravstvenih usluga, prije svega u smanjenju listi čekanja.

„Uz puno uvažavanje svih ostalih zdravstvenih ustanova, očekujemo jednu pomoć i podršku u drugačijoj trijaži pacijenata prema KCCG, a s druge strane naša ustanova će pružiti punu podršku svim ostalim zdravstvenim ustanovama kako bi i oni podigli nivo usluge koju pružaju“, kazala je Radulović.

Ona je podsjetila da je u KCCG od početka godine obavljeno oko 350 hiljada zdravstvenih usluga, da su imali 38 hiljada hospitalizacija i blizu 15 hiljada hirurških intervencija.