Nakon brisanja višestrukih uputa: Većina pregleda u KCCG zakazuje se danas za danas

"Očekujemo da će liste čekanja za preglede u neurološkoj, hematološkoj, oftalmološkoj i kardiološkoj ambulanti takođe, ubrzo, biti maksimalno skraćene. Slične rezultate očekujemo i u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju", poručili su iz KCCG

2830 pregleda 5 komentar(a)
KCCG, Foto: KCCG
KCCG, Foto: KCCG

Eliminacija jednog od uočenih bezrazložnih uzroka dužih listi čekanja u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) već daje upečatljive rezultate, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Navodi se da su brisanje i otkazivanje šestostrukih, pa i osmostrukih uputa koje jedan pacijent ima za jedan pregled, doveli do toga da je na današnji dan, prvi slobodan termin za pregled na Klinici za infektivne bolesti i kod izabranog doktora i interno u okviru KCCG – danas.

"Na današnji dan ili u narednih sedam dana su dostupni termini i u ambulanti za dermatovenerologiju, za kardiohirušku ambulantu, za maksilofascijalnu, opštu, digestivnu i grudnu hirurgiju, za hirurgiju dojke, ginekološko-akušersku i ginekološko-onkološku ambulantu, za ginekološku ambulantu za infertilitet, ginekološko endokrinološku i nefrološku ambulantu, za ambulantu za transplantirane pacijente", naveli su iz KCCG.

Istovremeno, kako su kazali, već od danas u narednih 15 do 30 dana mogu se ostvariti pregledi u ortopedskoj, urološkoj, neurohirurškoj i ORL ambulanti.

"Očekujemo da će liste čekanja za preglede u neurološkoj, hematološkoj, oftalmološkoj i kardiološkoj ambulanti takođe, ubrzo, biti maksimalno skraćene. Slične rezultate očekujemo i u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju", poručili su iz KCCG.

Bonus video: