Kadiću ni danas zeleno svjetlo za v.d. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje

Mjesto direktora Fonda upražnjeno je od kraja aprila kada je Dragoslav Šćekić, koji je pokrivao tu funkciju, imenovan za ministra zdravlja

13348 pregleda 19 komentar(a)
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Boris Pejović
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Boris Pejović

Specijalista radiologije, doktor Vuk Kadić, nije izabran za vršioca dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje ni na današnjoj sjednici Upravnog odbora te ustanove.

Prema saznanjima "Vijesti", Kadić nije mogao da bude izabran jer ne ispunjava uslove predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematiciji Fonda.

Tim dokumentom predviđeno je da rukovodilac Fonda ima VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja i završen Fakulteti iz oblasti društvenih nauka - ekonomiju ili pravo.

Potrebno je i da direktor ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva na drugim poslovima, kao i položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Pravilnik je posljednji put mijenjan prošle godine, a utvrđuje ga direktor ustanove.

Mjesto direktora Fonda upražnjeno je od kraja aprila kada je Dragoslav Šćekić, koji je pokrivao tu funkciju, imenovan za ministra zdravlja.

Prema Zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju, direktora Fonda imenuje Upravni odbor, na pet godina, na osnovu javnog konkursa.

Bonus video: