LP: Podići spomen obilježje nevino stradalim žrtvama deportacije

"Tog dana kada su lica sa položaja - kojem nijesu bila dorasla - donijela odluku kojom su ožalošćenim porodicama nanijeli nenadoknadiv gubitak i bol, a Crnoj Gori i Crnogorcima sramotu"

1627 pregleda 3 komentar(a)
Drašković, Foto: Liberalna partija
Drašković, Foto: Liberalna partija

Još jednom apelujemo da se na mjestu odakle su nevine žrtve deportacije, čija je jedina "krivica" bila što su druge vjere i nacije, postavi spomen obilježje za podsjećanje generacija na ovaj tragični i sramni čin - da se tako nešto nikad više ne ponovi, piše u saopštenju Liberalne partije, koje je potpisao Vido Drašković, predsjednik kotorskog odbora ove partije.

U saopštenju se dodaje da se delegacija Liberalne partije "i ove godine, kao i prethodnih 17 godina, pridružila organizatorima obilježavanja tragičnog i sramnoga čina deportacije iz Herceg Novog Bošnjaka-Muslimana izbjeglica iz Bosne i Hercegovine 1992. i da je tom prilikom odala poštu stradalim žrtvama deportacije".

"Tog dana kada su lica sa položaja - kojem nijesu bila dorasla - donijela odluku kojom su ožalošćenim porodicama nanijeli nenadoknadiv gubitak i bol, a Crnoj Gori i Crnogorcima sramotu. U jednom danu svojom odlukom, kako bi udovoljili projektantu velikosrpske ideologije, poništili su vjekovno njegovanje moralnih vrijednosti i čojstva po kojem se uvijek pružilo utočište i pomoć ugroženima, a naročito našim komšijama i prijateljima", piše u saopštenju.

Bonus video: