Pejović v.d. direktorica Fonda za zdravstveno osiguranje

Upravni odbor je na jučerašnjoj sjednici po drugi put razmatrao kandidaturu specijaliste radiologije, doktora Vuka Kadića, za v.d. direktora Fonda. Međutim, nije mogao da bude izabran na tu funkciju jer ne ispunjava uslove predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

21017 pregleda 14 komentar(a)
Pejović, Foto: Vijesti
Pejović, Foto: Vijesti

Dosadašnja pomoćnica direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, pravnica Vukosava Pejović izabrana je danas za vršiteljku dužnosti direktora te zdravstvene ustanove.

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da je Pejović, rukovoditeljka Sektora za zdravstveno osiguranje, izabrana na sjednici Upravnog odbora Fonda koja je počela u 14 sati.

Upravni odbor je na jučerašnjoj sjednici po drugi put razmatrao kandidaturu specijaliste radiologije, doktora Vuka Kadića, za v.d. direktora Fonda.

Međutim, nije mogao da bude izabran na tu funkciju jer ne ispunjava uslove predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Tim dokumentom predviđeno je da rukovodilac Fonda ima VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja i završen Fakultet iz oblasti društvenih nauka - ekonomiju ili pravo.

Pravilnik je posljednji put mijenjan prošle godine, a utvrđuje ga direktor ustanove.

Mjesto direktora Fonda upražnjeno je od kraja aprila kada je Dragoslav Šćekić, koji je pokrivao tu funkciju, imenovan za ministra zdravlja.

Prema Zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju, direktora Fonda imenuje Upravni odbor, na pet godina, na osnovu javnog konkursa.

Bonus video: