Kovačević dodijelio ugovore o stipendiranju talentovanim sportistima

Sportske naknade u seniorskoj konkurenciji iznosiće 90 eura mjesečno, u juniorskoj 54 eura, kadetskoj 36 eura, dok će pljevaljski sportisti koji nastupaju u pionirskoj konkurenciji od Opštine Pljevlja primati naknadu u iznosu od 27 eura

2630 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević dodijelio je danas ugovore o stipendiranju talentovanim sportistima.

Uz čestitke sportistima Kovačević je istakao da su stipendije simboličan pokazatelj staranja Opštine Pljevlja o mladima, čime se šalje šira, važnija poruka društvu - da cijeni i vrijednuje marljiv rad kroz adekvatno nagrađivanje sportskih rezultata.

„Opština Pljevlja pokušava na simboličan način da podstakne uspješnost bavljenja raznim vrstama sporta. Ova naknada je u ravni simboličnog iznosa, ali svakako predstavlja znak da Opština Pljevlja neće zaboraviti ni na jednog od vas, a siguran sam da, kada postanete još uspješniji i poznatiji nećete ni vi zaboraviti naša Pljevlja“, kazao je Kovačević.

Opština Pljevlja dodjeljuje sportske naknade koje će se isplaćivati mjesečno, 12 mjeseci, sportistima i sportsistkinjama koji su stekli status reprezentivaca Crne Gore, a članovi su sportskih organizacija registrovanih na teritoriji Pljevalja.

Sportske naknade u seniorskoj konkurenciji iznosiće 90 eura mjesečno, u juniorskoj 54 eura, kadetskoj 36 eura, dok će pljevaljski sportisti koji nastupaju u pionirskoj konkurenciji od Opštine Pljevlja primati naknadu u iznosu od 27 eura.

Sportske naknade u pionirskoj konkurenciji dobili su Dušan Borović, Dina Katana, Luka Klačar, Nataša Šubarić i Neda Beljkaš, u juniorskoj Majda Čakar, Teodora Leovac i Kristijan Ernec. U kadetskoj konkurenciji, sportske naknade koristiće Gorazd Laušević, Lejla Bambur i Tarik Raščić, a u seniorskoj Eldar Salihović, Jovana Strujić i Goran Cerović.

Sportisti su se zahvalili na podršci koja im je, kako su istakli, značajna satisfakcija za ostvarivanje daljih sportskih rezultata.

Bonus video: