Šćekić: CG i Turska imaju dobru saradnju u oblasti zdravstva, unaprijediti je na dobrobit građana

Prema riječima ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, brojni turski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru, naročito u oblast zdravstva, što bi, kako je istakla, doprinijelo podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga na viši nivo

2874 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Crna Gora i Turska u kontinuitetu imaju dobre odnose i saradnju u oblasti zdravstva, koja je rezultirala brojim zajedničkim projektima, vrijednim donacijama i drugim vidovima pomoći, koji su značajno unaprijedili zdravstveni sistem naše zemlje.

To je ocijenjeno na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, ali je i istaknuta obostrana spremnost da se ta saradnja u narednom periodu nastavi i unaprijedi na dobrobit građana obje države.

Šćekić je uputio izraze zahvalnosti Turskoj na dosadašnjoj pomoći i brojnim vrijednim infrastrukturnim projektima u zdravstvenom sistemu, koji su, kako je kazao, od velike koristi i zdravstvenim radnicima i pacijentima kojima se pružaju zdravstvene usluge.

On je upoznao Ozan sa strateškim ciljevima Ministarstva zdravlja u narednom periodu, a to su, kako je kazao, prije svega, vraćanje povjerenja građana u zdravstveni sistem, što ćemo postići infrastrukturnim, kadrovskim i tehnološkim ojačavanjem, kroz adekvatno normativno uređenje, a u ostvarivanju tih zadataka od neprocjenjivog značaja upravo je podrška i sardanja sa Turskom i učešće turskih kompanija u razvoj crnogorskog zdravstvenog sistema.

"Ambasadorka Ozan je uputila ministru Šćekiću iskrene čestike na imenovanju i izrazila uvjerenje da će napraviti konkretne i kvalitetne korake na unapređenju sistema zdravstva", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ona je podsjetila na dosadašnje brojne vrijedne donacije koje su realizovana preko Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju, u cilju modernizacije crnogorskih zdravstvenih ustanova, te istakla da su otvoreni da se ta saradnja nastavi, kako u dijelu prostrnog osavremnjavanja, tako i edukacije medicinskog kadra.

Prema njenim riječima, brojni turski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru, naročito u oblast zdravstva, što bi, kako je istakla, doprinijelo podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga na viši nivo.

Bonus video: