Vuković: Podgorica bi iduće godine mogla dobiti centar za razvoj kreativnih industrija

Gradonačelnik Podgorice posjetio Centar za razvoj kreativnih industrija u Jerevanu, TUMO centar, za koji kaže da je veoma zanimljiva inicijativa

3101 pregleda 7 komentar(a)
Vuković i Sargsjan, Foto: PG Biro
Vuković i Sargsjan, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je kako postoji realna mogućnost da Podgorica naredne godine dobije centar za razvoj kreativnih industrija.

Vuković je u protekla dva dana, kao dio državne delegacije na čelu sa predsjednikom Milom Đukanovićem, boravio u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije. Vuković je, osim prisustva sastancima sa najvišim zvaničnicima te države - predsjednikom Jermenije, predsjednikom Vlade i predsjednikom Skupštine, imao priliku da se sretne i sa gradonačelnikom Jerevana Hračijem Sargsjanom.

“Jerevan je grad pobratim nekada Titograda, danas Podgorice. Krajem sedamdesetih godina dva grada su potpisala ugovor o bratimljenju i to je iskorišćeno kao platforma za intenzivnu komunikaciju, saradnju i razmjenu u mnogim oblastima. Mnogi Podgoričani i dan danas pamte dolaske jermenske đece u današnju Podgoricu i odlaske mališana iz Titograda u Jerevan, tako da sam sa kolegom razgovarao o mogućnosti da se ta praksa obnovi i da se u duhu tog višedecenijskog prijateljstva obnovi saradnja, da se obogati na kulturnom planu i u drugim oblastima jer postoji ogroman potencijal za to”, kazao je Vuković, kako je saopšteno iz PG Biroa.

Ivan Vuković Jerevan
foto: PG Biro

On je svom kolegi uputio poziv da posjeti Podgoricu na jesen, što je on, kako se navodi, sa zadovoljstvom prihvatio.

"Gradonačelnik Podgorice posjetio je i Centar za razvoj kreativnih industrija u Jerevanu, TUMO centar, za koji kaže da je veoma zanimljiva inicijativa, te da postoji realna mogućnost da takav jedan centar dobijemo u Podgorici već naredne godine", navodi se u saopštenju.

Vuković je istakao da će boravak Sargsjana u Podgorici, između ostalog, biti dobra prilika i da se definiše plan aktivnosti s tim u vezi.

“Bilo je zadovoljstvo biti među prijateljima, evocirati uspomene na neka stara dobra vremena i pogotovo praviti planove za naredne aktivnosti koje nas skupa očekuju”, zaključio je gradonačelnik.

Bonus video: