Lekić: Nijesam na svadbi darivao zaposlenje, muzičar se šalio

"Ne postoji ni promil mogućnosti da se o radnim mjestima u našoj kompaniji raspravlja na svadbama, a kamoli da se ona, kako je rečeno, obećavaju u tim i takvim neprikladnim situacijama", rekao je Lekić

20499 pregleda 40 komentar(a)
Lekić, Foto: Rudnik uglja
Lekić, Foto: Rudnik uglja

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je da nije na svadbi u Pljevljima, mladima kao svadbeni poklon darivao stalno zaposlenje u toj pljevaljskoj kompaniji.

Na društvenim mrežama se pojavio video na kome se čuje da pjevač na svadbi, u trenutku kada u salu ulazi Lekić, kaže "u ponedjeljak da dođe da potpiše rješenje za stani odnos u Rudniku".

Neki mediji su konstatovali da to znači da Lekić ugovor dijeli kao svadbeni poklon.

Lekić je "Vijestima" kazao da je to notorna neistina i da se radi o šali jednog od muzičara, koji se našalio na taj način kada je on ušao u restoran u kojem se održavala svadba.

"Bilo bi neozbiljno da tako nešto uradim. Demantujem takve podmetačine. Muzičari su se našalili kada sam ja ušao u salu a što od toga neko hoće da napravi predstavu i mene predstavi kao nekoga ko ucjenjuje i umjesto svadbenog poklona dijelim rješenja o stalnom zaposlenju mladencima, neka mu služi na čast. To i nije vrijedno komentara“, rekao je Lekić.

Lekić je kazao da je na svadbu svratio po povratku iz Prijepolja gdje je bio na službenom sastanku i da nije mogao da utiče na muzičare šta će reći i kako će se našaliti.

“Razmišljao sam da li uopšte da reagujem na medijsku pompu koja se bezrazložno podigla nakon video zapisa koji je nastao na jednoj pljevaljskoj svadbi, međutim, vodeći računa o ugledu kompanije, mladencima koji su ni krivi ni dužni postali predmet medijskog naglabanja, njihovim porodicama, ali i o svim dobronamjernim ljudima, reći ću samo nekoliko riječi. Кrajnje je nepotrebno da se jedna bezazlena šala od strane muzičara koji je nastupao na svadbi, a koja je i mene zatekla, uzima za ozbiljno. Ipak, za razliku od protagonista medijske hajke, niko na tom porodičnom veselju, a pogotovo ja, nije doživio izjavu muzičara kao ozbiljnu, a kamoli obavezujuću", naveo je Lekić u saopštenju.

Istakao je da je Rudnik uglja respektabilna kompanija i da će takva ostati.

"Ne postoji ni promil mogućnosti da se o radnim mjestima u našoj kompaniji raspravlja na svadbama, a kamoli da se ona, kako je rečeno, obećavaju u tim i takvim neprikladnim situacijama. Zapošljavanje se odvija isključivo u skladu sa zakonskom regulativom, predviđenim procedurama i uvijek u interesu same kompanije", naveo je Lekić u saopštenju

Bonus video: