KCCG: Nova lista čekanja značajno skraćena, zakazani pregledi biće realizovani prije vremena

"Uslovi za skraćenje liste čekanja, između ostalog, stekli su se nakon što je ustanovljeno da je u jednom trenutku bilo aktivno oko 5.300 višestrukih uputa što znači da je jedan pacijent za jedan pregled imao i do osam uputa"

4275 pregleda 3 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Nova lista čekanja značajno je skraćena, zakazani pregledi kod neurologa, endokrinologa, hematologa, reumatologa i gastroenterologa biće realizovani prije vremena, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

"Svi pacijenti koji imaju zakazane termine do septembra za specijalističke preglede kod neurologa, endokrinologa, hematologa, reumatologa i gastroenterologa KCCG biće pregledani ranije. Ovi pacijenti biće pozivani i obaviješteni o novom datumu pregleda. Novi termini za ove ambulante biće, stoga, otvoreni naknadno i liste čekanja, kako očekujemo, biće skraćene", ističe se u saopštenju KCCG.

Oni su dodali da su u međuvremenu, 30. maja otvoreni novi termini za sve ostale oblasti medicine i većina pregleda, na dan otvaranja, može da se ostvari u narednih mjesec do dva.

"Uslovi za skraćenje liste čekanja, između ostalog, stekli su se nakon što je ustanovljeno da je u jednom trenutku bilo aktivno oko 5.300 višestrukih uputa što znači da je jedan pacijent za jedan pregled imao i do osam uputa. Podsjećamo da je od 1. januara do 15. aprila 2022. godine u KCCG urađeno oko 350 hiljada pregleda", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: