Prvi CIM Awards: „Amo da čistimo“ najbolja PR i CSR kampanja

Kampanju je za brend Nikšićko pivo osmislila kreativna agencija LUNA TBWA

14883 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CIM Awards 2022
Foto: CIM Awards 2022

Kampanja Nikšićkog piva „Amo da čistimo“ osvojila je nagradu na prvoj CIM Awards, regionalnoj smotri najboljih kampanja u sklopu Foruma medija i kreativnih industrija.

Nagrada u kategoriji PR-a i društveno-odgovornih kampanja dodijeljena je kampanji „Amo da čistimo“ , koju je za brend Nikšićko pivo osmislila kreativna agencija LUNA TBWA.

Prema riječima Jelene Pavićević, marketing menadžerke u Pivari „Trebjesa“, ova nagrada je još jedna potvrda da veliki domaći brend kakvo je Nikšićko u svojoj biti nosi, gradi i njeguje i odgovornost prema zajednici.

Snaga koju Nikšićko kao brend ima i povjerenje njegovih ljubitelja, kako starih tako i novih, obavezuju na jednako snažnu borbu za čistiju prirodu. Nikšićko Green i kampanja „Amo da čistimo“ su prvi CSR projekat brenda Nikšićko pivo, dok je Pivara „Trebjesa“ odavno poznata po svom djelovanju u oblasti zaštite životne sredine. Svaka nagrada je priznanje i potvrda uspješnosti onoga što radite, ali je i više od toga – motivacija da nastavite bolje, snažnije i glasnije“, kazala je Pavićević.

Prva faza projekta je i ujedno bila faza edukacije i osvješćivanja značaja ekoloških pitanja. Od svake prodate limenke Nikšićkog iz posebne „Amo da čistimo“ serije jedan eurocent je odvajan za sanaciju odabranih eko tačaka širom Crne Gore. Druga faza projekta podrazumijeva sanaciju definisanih lokacija, koja se, po planu, sprovodi u ovoj godini. Tako je Nikšić nedavno dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje zbrinjavanja otpada iz rijeke Bistrice.

Ovom kampanjom uspjeli smo da, udruženi sa vjernim ljubiteljima Nikšićkog, prikupimo 40 hiljada eura koje ćemo usmjeriti u ljepšu, zdraviju i čistiju okolinu. Jer, to je ono najvažnije što nas povezuje i čemu zajedno treba da težimo danas, za ljepše sjutra“, zaključila je Pavićević.

Kampanju ”Amo da čistimo”, prvu u sklopu Nikšićko Green projekta, obilježio je nastavak saradnje sa klapom “Who See”. Sa ciljem da se ekološke teme približe opštoj javnosti na neformalniji, ali efektan način, „Amo da čistimo“ kampanja uključila je i remiks popularne pjesme „Amo popit po pivo“, ali i PR, digital, društvene mreže, kao OOH i TV kampanju.

CIM Awards 2022
foto: CIM Awards 2022

CIM Awards 2022 dodjelljene su u pet kategorija, a svoje najuspješnije kampanje kandidovale su brojne marketing i adertising agencije.

Prvi Forum medija i kreativnih industrija, CIM organizovan je od 26. do 29. maja u Kotoru i okupio je veliki broj učesnika, predavača i stručnjaka iz zemlje i regiona u oblasti kreativne industrije i medija.