Kovačević uručio omladinske kartice: Želimo da podržimo mlade u svim aktivnostima

"Kartica omogućava brojne benefite. Za nas je ovaj grad posebno važan jer ima veliki broj mladih ljudi, a čak preko 2.000 njih je u prethodne četiri godine dolazilo u Podgoricu da preuzme EYCA karticu", rekao je predsjednik NVO "Centar za omladinsku edukaciju", Jugoslav Radović

3296 pregleda 8 komentar(a)
Sa uručivanja kartica, Foto: Opština Nikšić
Sa uručivanja kartica, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević uručio je evropske omladinske kartice građanima Nikšića uzrasta od 13 do 29 godina koji su aplicirali za nju, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

On je tom prilikom kazao da mu je "posebno zadovoljstvo što Opština Nikšić u saradnji sa NVO "Centar za omladinsku edukaciju" i sa Ministarstvom sporta i mladih sprovodi ovaj važan projekat, koji će unaprijediti oblast omladinske politike, uvažavajući principe slobodne razmjene informacija i vrijednosti iz navedene oblasti".

"Lokalna uprava sprovodi brojne projekte, pomoću kojih želimo da podržimo mlade ljude u svim njihovim aktivnostima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je namijenjen upravo mladim osobama", kazao je Kovačević.

"Kartica omogućava brojne benefite. Za nas je ovaj grad posebno važan jer ima veliki broj mladih ljudi, a čak preko 2.000 njih je u prethodne četiri godine dolazilo u Podgoricu da preuzme EYCA karticu. Kartica predstavlja sjajan alat za poboljšanje standarda života mladih ljudi i korišćenje popusta je samo jedan dio mogućnosti koje ona pruža. Takođe, namijenjena je i jačanju mobilnosti mladih, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji", istakao je predsjednik NVO "Centar za omladinsku edukaciju", Jugoslav Radović.

Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović kazao je da je za lokalnu upravu potvrda kvalitetnog sprovođenja omladinske politike stigla u vidu izvještaja od strane Ministarstva sporta i mladih, gdje je konstatovano da procenat realizacije svih aktivnosti predviđenih Lokalnim akcionim planom za mlade Opštine Nikšić iznosi čak 94,1 odsto. Mladi, njih 26, kojima je predsjednik Kovačević uručio EYCA kartice, zahvalili su se predsjedniku na podršci koju im pruža.

"Za EYCA kartice svi zainteresovani uzrasta od 13 do 29 godina mogu aplicirati putem sajta i podići ih u Centru za omladinsku edukaciju", kazali su iz Opštine Nikšić.

Bonus video: