Đurović: Učinimo sve što je u našoj moći kako bismo poboljšali i unaprijedili položaj djece

"Podsjećam da je Skupština Crne Gore u proteklom periodu izglasala izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojima je omogućeno da sva djeca do 18 godina od 1. oktobra 2022. godine primaju dječiji dodatak. Takođe, obezbijedili smo besplatne udžbenike za sve osnovce"

2542 pregleda 6 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Koristim ovu priliku da pozovem sve donosioce odluka i sve društvene činioce da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo poboljšali i unaprijedili položaj djece u Crnoj Gori, poručila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je čestitala 1. jun, Međunarodni dan djece, "svoj djeci naše divne zemlje", navodi se u saopštenju iz crnogorskog parlamenta.

"Podsjećam da je Skupština Crne Gore u proteklom periodu izglasala izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojima je omogućeno da sva djeca do 18 godina od 1. oktobra 2022. godine primaju dječiji dodatak. Takođe, obezbijedili smo besplatne udžbenike za sve osnovce", istakla je Đurović.

Kako se dodaje, rekla je da će Skupština Crne Gore nastaviti da radi na kreiranju uslova za što bolji i kvalitetniji život djece, a vrata najvišeg zakonodavnog doma će za njih uvijek biti otvorena.

Bonus video: