Prijestonica usvojila odluku o određivanju lokacije za izgradnju sportske dvorane

"Gabariti i standardi dvorane u tehničkom, funkcionalnom i arhitektonskom smislu moraju se uraditi u skladu sa propisanim gabaritima i standardima dvorana u kojima se igraju međunarodna takmičenja, te SEHA i ABA liga"

3783 pregleda 6 komentar(a)
Cetinje (arhiva), Foto: operativni štab prijestonice
Cetinje (arhiva), Foto: operativni štab prijestonice

Prijestonica Cetinje jednoglasno je usvojila Odluku o određivanju lokacije sa elementima urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju sportske dvorane, saopšteno je nakon sjednice Skupštine.

Gradonačelnik Nikola Đurašković kazao je da je usvajanjem te odluke započet proces izgradnje nove sportske dvorane na Cetinju.

"Izgradnjom nove sportske dvorane stvaramo optimalne uslove za rad sportskih klubova u Prijestonici i na određeni način vraćamo dug generacijama uspješnih sportista sa Cetinja, koji su svijetom pronijeli slavu cetinjskog i crnogorskog sporta, rekao je Đurašković u završnoij riječi pred odbornicima Cetinja.

On je naglasio da je Prijestonica odlučna da ulaže u razvoj sporta i unapređuje uslove za rad i takmičenje sportskih klubova i pojedinaca.

"Naša sportska tradicija nas na to obavezuje, a naši košarkaši i rukometaši već dugi niz godina treniraju i igraju u hali koja nema ni minimalne uslove za ozbiljna međunarodna takmičenja", rekao je Đurašković.

Govoreći o budućem objektu on je naglasio da je stav da se gabariti i standardi dvorane u tehničkom, funkcionalnom i arhitektonskom smislu moraju uraditi u skladu sa propisanim gabaritima i standardima dvorana u kojima se igraju međunarodna takmičenja, te SEHA i ABA liga.

"Cilj nam je da naši klubovi budu konkurentni na regionalnom, pa i na evropskom nivou, a za takve ciljeve, ali i ozbiljan i odgovoran rad sa djecom i mladima je neophodan ovakav sportski objekat. Svjedoci smo da je Cetinje sve atraktivnija i privlačnija turistička destinacija, a ovakvi i slični projekti upotpunjuju i turističku ponudu Prijestonice", rekao je Đurašković.

Bonus video: