Brđanin: Imperativ UP unapređenje nivoa obučenosti policijskih službenika

"Obije strane iskazale su otvorenost i spremnost da i u periodu pred nama udruženim snagama doprinesu borbi protiv svih oblika kriminala", navodi se u saopštenju Uprave policije

1431 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Unapređenje nivoa obučenosti policijskih službenika predstavlja važan imperativ Uprave policije, te je stoga ostvarivanje saradnje i sprovođenje zajedničkih obuka sa renomiranim partnerskim službama od izuzetnog značaja, kako bi kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi kontinuirano unapređivali kapacitete.

To je poručio direktor Uprave policije Zoran Brđanin koji je sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom danas otvorio regionalni seminar na temu razmjene balističkih kriminalističko-obavještajnih podataka.

Kako su pojasnili iz Uprave policije, glavni cilj seminara je unapređenje znanja u korišćenju programa "TRAFFIC" i "Evofinder" koji su bili predmet donacija francuskih partnera.

Brđanin se zahvalio Timonijeu i njegovom timu na značajnoj podršci pruženoj crnogorskoj policiji u svim segmentima rada, kako u vidu ovih vrijednih donacija tako i kroz brojne realizovane obuke, te i na kontinuiranom prepoznavanju potreba Uprave policije, što uveliko doprinosi ostvarivanju ciljeva u dijelu sprovođenja reformskih procesa i postizanju konkretnih rezultata.

"Današnje otvaranje obuke bilo je prilika i za organizovanje sastanka direktora Brđanina sa francuskim abasadorom kako bi razmotrili zajedničke aktivnosti koje su u toku, ali i buduće projekte koji će dodatno unaprijediti bilateralnu saradnju. Obije strane iskazale su otvorenost i spremnost da i u periodu pred nama udruženim snagama doprinesu borbi protiv svih oblika kriminala", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: