Građani neće osjetiti opstrukcije

Šef preduzeća “Komunalne usluge Gradac” tvrdi da će Mojkovčani imati kvalitetne komunalne usluge

3582 pregleda 2 komentar(a)
Tvrde da će problem biti riješen: Deponija na Tari, Foto: Dragana Šćepanović
Tvrde da će problem biti riješen: Deponija na Tari, Foto: Dragana Šćepanović

Uprkos finansijskim i ostalim problemima koje je zatekao u preduzeću “Komunalne usluge Gradac”, kako tvrdi vršilac dužnosti direktora Bojan Mišnić, Mojkovčani će dobijati kvalitetne komunalne usluge u narednom periodu.

Podsjetio je da, u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, rješavanje problema deponije na obali rijeke Tare ulazi u završnu fazu.

Potpuna sanacija tog prostora, kaže Mišnić, biće završena ove godine, a na taj način i “glavni ekološki mojkovački problem”.

Rješavanje teškoća, objašnjava Mišnić, slijedi i na vodoizvorištu gradskog vodovoda Gojakoviće.

”Vodoizvorište je u neadekvatnom stanju, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, nije infrastrukturno obezbijeđeno, ali i zbog neposjedovanja potrebnih dozvola. Za rješavanje tog problema obezbijeđena su sredstva u saradnji sa lokalnom samoupravom”, piše u saopštenju v.d. direktora preduzeća “Komunalne usluge Gradac”.

Mišnić tvrdi da to preduzeće, sa lokalnom samoupravom kao osnivačem, radi na poboljšanju zatečenog finansijskog stanja.

Prema Mišnićevim riječima, do sada su neredovno izmirivane obaveze prema dobavljačima, “sa opterećenjima reprogramom kredita i ratama za mašine u mjesečnom iznosu od preko 5.000 eura”.

”Još jedan od problema sa kojim se preduzeće suočava jeste i veliki broj zaposlenih koji se nalaze na bolovanjima. Takođe i pokušaj političkog uticaja poraženih struja na posljednjim lokalnim izborima podsticanjem određenog dijela zaposlenih na neizvršavanje radnih obaveza. S obzirom na opstrukcije sa kojima smo suočeni, novi menadžment će naći način da građani dobiju adekvatne komunalne usluge i da kvalitet istih prema građanima bude na zadovoljavajućem nivou”, poručuje Mišnić.

Bonus video: